Unul dintre programele cu vouchere ale Primăriei Capitalei se decalează din cauza legislaţiei privind datele personale

Înscrierea în programul prin care Primăria Capitalei acordă vouchere în valoare de 13.800 de lei cuplurilor infertile, pentru fertilizare in vitro, se va face începând cu 14 iunie, şi nu de la 4 iunie, din cauza legislaţiei privind datele cu caracter personal.

485 afișări
Imaginea articolului Unul dintre programele cu vouchere ale Primăriei Capitalei se decalează din cauza legislaţiei privind datele personale

Unul dintre programele cu vouchere ale Primăriei Capitalei se decalează din cauza legislaţiei privind datele personale

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) anunţă că data de începere a înscrierilor în programul “FIV- o şansa pentru cuplurile infertile” se decalează de pe 4 iunie 2018 pe 14 iunie 2018. Această măsură a fost luata ca urmare a implementării, începând cu 25 mai 2018, a legislaţiei privind datele cu caracter personal (Legea nr. 677/2001 “pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, etapa de selecţie publică a farmaciilor şi unităţilor sanitare specializate în fertilizarea in vitro, organizată de către emitentul de vouchere, va avea loc în perioada 4-8 iunie 2018, iar în perioada 8-14 iunie se vor analiza şi valida dosarele depuse de către participanţii la selecţie.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în luna martie 2018, proiectul de hotărâre care prevede acordarea de vouchere în valoare de 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro.

Voucherele se acordă cuplurilor care au indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

De asemenea, proiectul prevede şi stabilirea unui buget multianual de 10.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici