Video UPDATE Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal poliţistul din Timiş, a fost arestat preventiv

Bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist aflat în misiune în judeţul Timiş a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. În timpul audierilor, bărbatul şi-ar fi recunoscut fapta, au declarat surse judiciare.

2580 afișări

UPDATE ora 15.00 Bărbatul care a ucis un poliţist din Timiş a fost arestat preventiv

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist din Timiş aflat în misiune, a fost, vineri, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior a fost audiat şi apoi reţinut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, emis vineri, Marcel Ionel Lepa a fost prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar judecătorii au admis cererea.

Vineri dimineaţa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist aflat în misiune a fost audiat mai bine de două ore. Potrivit unor surse judiciare, Marcel Ionel Lepa şi-a recunoscut fapta şi a declarat că regretă ce a făcut. De asemenea, bărbatul a susţinut că a vrut să-l împuşte pe poliţist în zona picioarelor, nu în piept şi gât.

După ce a fost audiat, Marcel Ionel Lepa a fost reţinut, iar apoi arestat preventiv.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus la data de 07.06.2019 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L.I.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, aflate în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie. S-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, în după-amiaza zilei de 02.06.2019, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, jud. Timiş, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă şi l-a împuşcat mortal pe agentul şef principal A.C. din cadrul Poliţiei Oraşului Recaş, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului", a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse de patru ani şi opt luni de închisoare, pentru comiterea unei tentative de tâlhărie calificată.


Bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist aflat în misiune în judeţul Timiş, Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la Parchet.

El va fi prezentat, tot vineri, Parchetului de pe lîngă Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracţiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a declarat, în timpul audierilor, că nu a vrut să îl omoare pe poliţist, ci a vrut să tragă la picioare.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici