Vacanţă în România. Cele mai frumoase biserici din Maramureş

Maramureşul istoric, Ţara Chioarului şi Ţara Lăpuşului sunt zonele care păstrează comori din lemn intrate în patrimoniul UNESCO. Înguste, înalte, cu turle suple şi lungi, bisericile din Bârsana, Budeşti , Deseşti, Ieud, Plopiş, Poienile Izei, Rogoz şi Şurdeşti sunt mărturia culturală a nordului României. În 26 de luni, ele vor fi parte a unui circuit turistic cu finanţare europeană, în valoare de 4,5 milioane de euro.

169 afișări
Imaginea articolului Vacanţă în România. Cele mai frumoase biserici din Maramureş

Vacanţă în România. Cele mai frumoase biserici din Maramureş (Imagine: www.gandul.info)

Până atunci însă, vechile lăcaşuri de cult pot fi vizitate oricum de cei care se-ncumetă să ajungă acolo unde se agaţă harta-n cui.
Când şi cum să ajungi. Ideal, din mai până-n septembrie, ca să prinzi vreme caldă şi însorită. Cheia e să ajungi în Baia Mare cu maşina, cu trenul (din Bucureşti ai trenuri la 07.08, la 18.40, dar şi la 21.30) - asta dacă rezişti unui drum care durează în medie 12 ore, sau cu avionul, aeroportul fiind la o distanţă de 8 km de oraş. Taromul are curse zilnic. Astfel, de duminică până joi, de la 21.05 decolezi spre nordul ţării. Într-o oră şi un sfert ai ajuns la Baia Mare. De aici te îndrepţi spre Cavnic, un loc de pornire spre prima destinaţie - Şurdeşti. Urmează-ţi instinctul, fii prietenos şi caută pe forumuri. De multe ori aici găseşti informaţii de la cei care s-au săturat să aştepte crearea unor puncte de informare turistică.

Citeşte mai multe despre cele mai frumoase biserici din Maramureş pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici