Vadim Tudor, audiat la Parchetul ICCJ în dosarul în care este acuzat de fals şi abuz în serviciu: Procurorii m-au întrebat despre succesiunea acţiunilor de excludere a Angelei Bălan

Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiat, el declarând că le va spune anchetatorilor că denunţătoarea sa, Angela Bălan, nu putea ajunge europarlamentar întrucât nu figura pe listele pentru această funcţie. La ieşirea din parchetul instanţei supreme, Vadim a spus că a fost întrebat de anchetatori în legătură cu modul în care s-a dispus excluderea Angelei Bălan din Partidul România Mare.

409 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor, audiat la Parchetul ICCJ în dosarul în care este acuzat de fals şi abuz în serviciu: Procurorii m-au întrebat despre succesiunea acţiunilor de excludere a Angelei Bălan

Corneliu Vadim Tudor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Corneliu Vadim Tudor a declarat miercuri, la ieşirea din parchetul instanţei supreme, că a fost întrebat de anchetatori în legătură cu modul în care s-a dispus excluderea Angelei Bălan din Partidul România Mare şi că a motivat demersul prin "traseismul politic" al acesteia.

Vadim Tudor a dat o declaraţie în dosarul în care este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

El a arătat, la ieşirea din sediul parchetului, că "cineva pe care îl dai afară pe uşă intră pe fereastră şi viceversa şi vrea să facă dragoste cu forţa".

"Această Angela Bălan a fost dată afară pentru traseism politic. Când o căutai, ea era pe la două-trei partide. Ea a fost şi în PNG şi râdeam cu colaboratorii mei despre faptul că o persoană de 60 de ani este în Partidul Noua Generaţie. Am fost întrebat şi am răspuns foarte clar că a fost exclusă când s-a constatat că ea nu a părăsit niciodată UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi a fost vicepreşedinte al acelei formaţiuni şi preşedinta organizaţiei de femei", a arătat Vadim Tudor.

Fondatorul PRM a mai spus că "este dreptul suveran al fiecărui partid politic de a comunica Autorităţii Electorale Permanete cine îndeplineşte condiţiile să ocupe o funcţie sau alta, iar persoana aceasta (Angela Bălan - n.r.) nu mai îndeplinea condiţiile".

Înainte de a se prezenta în faţa procurorilor, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a spus că este pregătit să dea o declaraţie în legătură cu acuzaţiile pe care i le aduce fosta membră a PRM Angela Bălan. Vadim Tudor a precizat că vizitele la Parchet sunt obositoare pentru el şi că acestea nu au nicidecum rolul de a-l umili.

El a mai spus că denunţătoarea sa nu putea ajunge europarlamentar, întrucât nu era la rând pe listele pentru această funcţie, aspect pe care îl va arăta şi procurorilor, în declaraţia sa, urmând să aducă şi documente în acest sens.

Parchetul instanţei supreme anunţa, în 29 noiembrie, că europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale.

"Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări şi antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice", arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Procurorii i-au adus atunci la cunoştinţă învinuirile, Corneliu Vadim Tudor solicitând un termen pentru pregătirea apărării.

Corneliu Vadim Tudor declara, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri făcute de "doamna aproape septuagenară Angela Bălan", care l-a acuzat că ar fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a PRM.

"Este o făcătură, bineînţeles, menită să-mi ţină mâinile ocupate. Este doamna aproape septuagenară Angela Bălan, supărată că nu i-am dat ei postul lui Gigi (Gigi Becali, n.r.). Mă dă în judecată Angela Bălan cum că eu aş fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a partidului, şi ea era. Păi nu era, că ea devenise vicepreşedinte la UNPR, deci era «traseistă». Şi când am aflat asta, automat, conform statutului oricărui partid politic din lumea asta, am dat-o afară, care-i problema?", a spus atunci Corneliu Vadim Tudor.

Europarlamentarul a precizat că dosarul ar fi disjuns "din cel al lui Cezar Marin" şi că va aduce probe în apărarea sa.

"Eu am trimis adresă la Autoritatea Electorală Permanentă că nu-i vine ei rândul şi că îi venea colonelului în rezervă Dan Zamfirescu", spunea europarlamentarul.

Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de fostul său asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care susţine că politicianul i-ar fi încasat salariul, plângerea fiind înregistrată în 5 iulie 2011.

Potrivit lui Cezar Cătălin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnătura pe contractul de muncă depus la Parlamentul European şi pe ştatele de plată, încasând în locul său aproximativ 40.000 euro, reprezentând salariul din perioada august 2009-iunie 2011.

Marin şi-a dat demisia din funcţia de asistent şi a înaintat în 2011 o plângere Parchetului ICCJ, acuzându-l pe Vadim Tudor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici