Valeriu Tabără: Pierderile din agricultură, prin evaziune, sunt enorme

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, afirmă că pierderile din agricultură provocate de evaziunea fiscală "sunt enorme", precizând că doar în sectorul legume-fructe suma se ridică la peste 250 de milioane de euro anual, în sectorul vegetal şi cel al creşterii animalelor sumele fiind mult mai mari.

34 afișări
Imaginea articolului Valeriu Tabără: Pierderile din agricultură, prin evaziune, sunt enorme

Valeriu Tabără: Pierderile din agricultură, prin evaziune, sunt enorme (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, joi, la Sibiu, că pierderile din agricultură, prin evaziune, "sunt enorme".

"Pot să vă spun că pierderile prin evaziune sunt încă enorme. Pe legume şi fructe am o situaţie, undeva la 250 de milioane de euro anual. Pentru celelalte sectoare - vegetal şi creşterea animalelor - nu am cifre la acest moment, dar, având în vedere că cel puţin producţia de grâu este triplă decât cea de fructe şi legume, pierderile în acest sector sunt mult mai mari", a declarat corespondentului MEDIAFAX Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a apreciat că este important ca aceste pierderi să fie eliminate, de acest lucru beneficiind statul român, "mai ales în aceste condiţii de criză economică", dar mai ales producătorii.

"Chiar ieri (miercuri - n.r.) am participat la o discuţie cu premierul pe problema evaziunii fiscale. Trebuie să găsim programe şi modalităţi concrete de stopare a acesteia, nu numai în agricultură, dar în toate sectoarele. În agricultură, această evaziune fiscală are efect imediat asupra producătorilor, ei fiind cei care pierd cel mai mult", a declarat Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi comisarul european pe probleme de agricultură, Dacian Cioloş, au participat, la Sibiu, la o reuniune europeană pe probleme de agricultură.

Conferinţa intitulată "Semisubzistenţa - situaţia actuală, obiective şi provocări" a reunit peste două sute de specialişti în agricultură şi secretari de stat ai tuturor ţărilor din Uniunea Europeană.

Conferinţa se va încheia vineri, cu o vizită în teren a tuturor participanţilor.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Sibiu, Dumitru Budrală, invitaţii străini vor vizita trei ferme de semisubzistenţă din localitatea Răşinari, dar şi pensiuni turistice din zonă, după care vor vizita Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici