Vameşii Biroului Constanţa Sud Agigea, filmaţi cu microcamere montate în monitoarele calculatoarelor

Procurorii anticorupţie au depus la dosarul, în care este inculpat senatorul PDL Mircea Banias, numeroase interceptări telefonice, dar şi ambientale obţinute cu ajutorul unor microfoane şi microcamere montate în monitoarele calculatoarelor vameşilor de la Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

2208 afișări
Imaginea articolului Vameşii Biroului Constanţa Sud Agigea, filmaţi cu microcamere montate în monitoarele calculatoarelor

Vameşii Biroului Constanţa Sud Agigea, filmaţi cu microcamere montate în monitoarele calculatoarelor (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că referatul cu propunere de arestare preventivă în acest caz ar avea peste 450 de pagini, în el regăsindu-se transcrieri ale unor interceptări telefonice şi amibentale obţinute de procurorii anticorupţie în timpul investigaţiilor.

Potrivit surselor citate, înregistrările ambientale au fost obţinute cu ajutorul mai multor microfoane şi microcamere montate în monitoarele calculatoarelor lucrătorilor din Portul Constanţa Sud Agigea.

Sursele citate mai arată că, în pofida acestor probe, la dosar nu ar exista nicio declaraţie de martor până la acest moment, ci doar declaraţiile celor reţinuţi în dosar.

Procurorii DNA au reţinut 28 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa, între care fostul secretar general MAI Laurenţiu Mironescu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, şefi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Mircea Banias având interdicţie de a părăsi ţara.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de 30 de inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

În cazul senatorului Mircea Marius Banias, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Procurorii DNA au reţinut în acest dosar 28 de persoane.

Astfel, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost reţinut pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi pentru trafic de influenţă, iar Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită şi instigare la delapidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici