Vanghelie către copii: Eu dacă mă duceam la şcoală la timpul potrivit îi băteam pe mulţi

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a transmis, marţi, elevilor de la şcoala nr. 136, din Ferentari, să "vină la şcoală pentru că e nevoie", şi le-a oferit copiilor propriul exemplu, declarând că ar fi putut să-i bată pe mulţi, dacă ar fi urmat cursurile "la timpul potrivit".

418 afișări
Imaginea articolului Vanghelie către copii: Eu dacă mă duceam la şcoală la timpul potrivit îi băteam pe mulţi

Marian Vanghelie (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Marian Vanghelie a participat marţi la inaugurarea unui proiect de responsabilitate socială susţinut de FRF, UEFA, UEFA Grassroots Programme şi Primăria Sectorului 5, la Şcoala 136 din Capitală. La eveniment au mai fost prezenţi oficialii FRF Mircea Sandu, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Dumitru Mihalache şi fostul portar al Stelei, Daniel Gherasim.

"Domnule preşedinte vreau să vă spun că noi vom imiplementa şi vom crea cele 17 stadioane, să vedeţi că suntem drăcoşi, nu că nu avem posibilităţi, aşa cum zic unii. Acest priect este în primul rând pentru voi, să veniţi la şcoală. Să ştiţi că este nevoie. Şi vă spune asta un om care poate nu s-a dus la şcoală la timpul potrivit, că dacă mă duceam la timpul potrivit poate îi băteam pe mulţi. Îi băteam pe mulţi în toate felurile. Vă rog să vă duceţi la şcoală pentru că este foarte important. Iar dacă voi ne ajutaţi să fiţi buni şi la şcoală şi la fotbal, eu vă promit că la terminarea programului o să facem o excursie cu toţi cei 450 de copii, undeva la munte. Ca să sărbătorim", le-a transmis Vanghelie elevilor strânşi în curtea şcolii şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Edilul nu a dorit să-i nominalizeze pe cei care i-ar fi putut bate, dacă ar fi urmat cursurile: "Ştiu să joc şi fotbal, şi rugby şi box ştiu să joc. Nu am câteva figuri lângă mine cu care mi-ar plăcea să mă joc cu ele. Nu mă bag pe Elena Udrea. Pe Elena Udrea am putea să o pupăm nu să o batem. Poate pe mine Dumnezeu m-a ajutat şi am fost talentat. Dar am avut anumite sincope şi a trebuit să le iau din viaţă şi să le parcurg, pentru că nu le-am parcurs la momentul potrivit. Şi e păcat, dacă eram atent, acum eram în altă parte. Unde ar fi vrut Dumnezeu".

Marian Vanghelie a precizat că sunt 17 şcoli cuprinse în programul desfăşurat cu sprijinul FRF. "De aici, de la acest nivel trebuie să începem, să facem terenurile de fotbal. Cel puţin la fotbal vor fi buni, de la copii amărâţi ies oameni mari. De obicei, din familiile mai bogate, copii se mai plafonează câteodată. Aceştia au ambiţie şi trebuie să-i mai sprijinim câteodată. Sunt 17 şcoli în acest proiect, noi venim să creăm terenuri de sport ca lumea, copiii să simtă că acest program are un efect. Trebuie să-i facem să se ţină de şcoală. Echipamentul va fi gratis, vine din partea federaţiei", a afirmat el.

În ceea ce priveşte fotbalul, Vanghelie s-a declarat un suporter al echipei Steaua, despre care a spus că speră să scape de problemele pe care le are după ce UEFA a deschis o procedură disciplinară legată de dosarul "Valiza". "Eu ţin cu Steaua. Nu am putut să ţin cu Dinamo pentru că erau miliţieni şi ne băteau când eram mici. Noi săream gardul la 23 august, la stadion şi ne băteau. Sper să treacă cu bine Steaua peste toate. Nu am mai fost demult la meci, din păcate fotbalul s-a denaturat un pic la noi. Au fost tot felul de probleme, scandaluri, sunt persoană publică şi nu am vrut să fiu nici de partea unora sau altora. Cui nu-i place fotbalul? Eu cred că nu se poate Liga I fără Steaua, eu m-am născut cu Steaua, Dinamo şi Rapid. Ar trebui să facem toţi ceva ca aceste trei valori ale României sî rămână în fotbal", a mai spus primarul.

Vanghelie consideră că finanţatorul stelist Gigi Becali ar trebui să beneficieze de un regim de detenţie mai uman: "Îmi pare rău de orice om. Închisoarea e pentru oameni care fac lucruri foarte grele şi foarte complicate, cred că fiecare trebuie pedepsit, dar ar trebui să găsim soluţii mai umane şi mai normale, de la caz la caz. Dacă tot există suspiciuni, ar trebui să ne gândim cum să ispăşească această pedeapsă într-o formă mai umană. A greşi e omeneşte, noi trebuie să vedem ce a făcut bun pentru România, pentru Steaua".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici