Varianta Mihăileşti, deschisă circulaţiei după 9 ani

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că, după 9 ani şi multiple probleme, lucrările la varianta ocolitoare Mihăileşti au fost încheiate.

1474 afișări
Imaginea articolului Varianta Mihăileşti, deschisă circulaţiei după 9 ani

Varianta Mihăileşti, deschisă circulaţiei după 9 ani

Potrivit unui comunicat al CNAIR, actualul antreprenor a reuşit să finalizeze proiectul înaintea termenului contractual, luna februarie a anului viitor.

„La devansarea termenului contractual a contribuit probabil şi decizia constructorului de a investi într-o tehnologie performantă pentru aşternere a asfaltului, prin folosirea unui sistem 3D”, se arată în comunicat.

Astfel, de vineri se va putea circula în regim de două benzi pe sens pe varianta de ocolire Mihăileşti.

„Chiar dacă are o lungime de doar 3,18 km, această variantă va duce la scurtarea timpilor de deplasare pe DN6 şi la reducerea riscurilor specifice tranzitării localităţilor”, a transmis CNAIR.

Potrivit companiei, istoricul acestui proiect începe în anul 2011, când CNAIR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de o fimă spaniolă: „Slaba mobilizare şi ulterior abandonarea şantierului de către antreprenor au dus la mari întârzieri şi la blocarea construcţiei”.

5 ani mai târziu, în 2016, contractul a fos atribuit unui alt antreprenor, contrractul fiind reziliat în 2019. A fost lansată o nouă licitaţie, iar actualul contract a fost semnat în decembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici