Vasile Marica, acuzat de un fost şef de vamă că a luat mită

Liderul Sed Lex Vasile Marica a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, a înfiinţat şi e principalul beneficiar al acestui sistem, există o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că dorea mai mulţi bani, a spus Marius Ungureanu, fost vameş.

182 afișări
Imaginea articolului Vasile Marica, acuzat de un fost şef de vamă că a luat mită

Vasile Marica, acuzat de un fost şef de vamă că a luat mită (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Marius Ungureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai întâi ca lucrător vamal, apoi ca şef de tură şi şef de vamă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex", că îl cunoaşte pe Vasile Marica din 1996, acesta prezentându-se ca om cu relaţii.

Ungureanu a declarat că din 1997 şi până în 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună, împreună cu Robert Cristoi şi Eugenia Ciobanu, care a fost în sindicatul Unirea, actualul "Sed Lex".

"Marica a înfiinţat, organizat şi este principalul beneficiar al acestui sistem. Şefi de DGA, ANV, de servicii s-au schimbat, el a rămas pururi", a spus Ungureanu.

Acesta a mai spus că Marica avea în fiecare comisie de anchetă câte un om şi scotea vinovaţi sau nevinovaţi după interesul lui.

Ungureanu a precizat că atâta timp cât a stat la Vama Giurgiu nu a venit niciun şef de campanie de la vreun partid ca să ceară bani.

El a mai spus că în 2001 a fost făcută o acţiune SRI şi că există o înregistrare în care şeful de tură Robert Cristoi spune că Marica dorea mai mulţi bani, astfel ca vameşii să cotizeze cu sume mai mari.

Ungureanu a spus că atunci a făcut un autodenunţ, dar nu a luat nimeni nicio măsură, iar ulterior a făcut un nou autodenunţ.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici