Vaslui: Cei doi medici ginecologi acuzaţi de fapte de corupţie rămân în arest

Cei doi medici ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, cercetaţi pentru fapte de corupţie în urma unor percheziţii domiciliare şi descinderi ale ofiţerilor DGA la spital, vor rămâne în arest pentru încă 30 de zile, după ce instanţa a admis cererea procurorilor de menţinere a măsurii preventive.

139 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Cei doi medici ginecologi acuzaţi de fapte de corupţie rămân în arest

Vaslui: Cei doi medici ginecologi acuzaţi de fapte de corupţie rămân în arest

Tribunalul Vaslui a dispus, marţi, prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii preventive faţă de Simona Botez şi Doina Andrei, într-un dosar în care cei doi medici sunt cercetaţi de către procurori pentru luare de mită şi fals.

În fapt, magistraţii vasluieni au admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, de prelungire a arestului preventiv pentru cei doi ginecologi acuzaţi de fapte de corupţie.

Totodată, instanţa a respins solicitarea medicilor, de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu sau măsura controlului judiciar.

Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestate preventiv în 18 februarie, după ce Curtea de Apel Iaşi a admis contestaţia formulată de procurorul de caz, după ce, pe 10 februarie, Tribunalul Vaslui a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi medici, pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus, pe 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru fapte de corupţie şi fals, mandate eliberate în urma descinderilor din cursul aceleiaşi zile, de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie la SJU Vaslui.

Totodată, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi faţă de două asistente tot din cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Cele două femei au fost reţinute de către procurorii vasluieni în urma organizării unui flagrant, pe 9 februarie, la SJU Vaslui, vizată fiind medicul ginecolog Simona Andrei, care a fost prinsă de ofiţerii anticorupţie primind 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru o întrerupere de sarcină.

Potrivit reprezentanţilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui în urma unui denunţ formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul ginecolog în cauză ar fi pretins pe 2 februarie suma primită ulterior de la ofiţerul sub acoperire. Concomitent cu organizarea flagrantului, în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiţerii DGA au făcut opt percheziţii la instituţii publice şi la domiciliile unor suspecţi pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupţie deschis în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici