Vaslui: Procesiune pe străzile oraşului cu racla cu fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva

Peste 400 de credincioşi au participat, luni după-amiază, la o procesiune în municipiul Vaslui cu icoana şi racla cu fostele veşminte de până acum o sută de ani ale Cuvioasei Parascheva, oamenii veniţi din judeţ şi chiar din ţară parcurgând câţiva kilometri pe străzile din oraş.

155 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Procesiune pe străzile oraşului cu racla cu fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva

Vaslui: Procesiune pe străzile oraşului cu racla cu fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Condus de şapte preoţi din judeţul Vaslui, convoiul a pornit de la Biserica "Sfânta Parascheva” din municipiu pe un traseu care a cuprins o serie de artere importante din municipiu, respectiv străzile Traian, Donici şi Mihail Kogălniceanu, traseul fiind scurtat faţă de anii din urmă din cauza lucrărilor de reabilitare ale infrastructurii oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei peste 400 de credincioşi care au participat la procesiune au fost supravegheaţi de către poliţişti şi jandarmi, care au blocat circulaţia rutieră pe străzile pe unde s-a deplasat convoiul, timp de aproape două ore, fiind prevenite şi incidentele care ar fi putut să apară.

"Această procesiune este ceva deosebit în fiecare an. Ne-au fost dăruite veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva pentru a avea o bucurie din care trebuie să gustăm cu toţii. Procesiunea s-a încheiat cu o slujbă religioasă ţinută de 15 preoţi, fostele veşminte ale sfintei şi icoana fiind depuse la biserica din Vaslui care poartă numele ocrotitoarei Moldovei pentru ca oamenii să se poată ruga şi mâine (n.r.-marţi) pentru sănătate şi iertarea păcatelor”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX preotul paroh al Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Neculai Bădărău.

Veşmintele din racla care s-a aflat în procesiune prin municipiul Vaslui sunt cele cu care a fost îmbrăcată, până în urmă cu aproximativ o sută de ani, Cuvioasa Parascheva, sfânta ale cărei moaşte sunt la catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Racla a fost oferită Bisericii "Sfânta Parascheva” din Vaslui în urmă cu câţiva ani de către mitropolie şi de atunci, în fiecare an, în preziua Sfintei Parascheva, sunt scoase în procesiune pe străzile din Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici