Vaslui: Trei fraţi între 2 şi 10 ani, găsiţi abandonaţi pe câmp, la 35 de grade, fără apă şi mâncare

Trei fraţi cu vârste cuprinse între doi şi zece ani, din judeţul Vaslui, au fost găsiţi, vineri, abandonaţi pe un câmp, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, fără a avea apă şi mâncare, ei fiind preluaţi în regim de urgenţă de Direcţia de Protecţie a Copilului.

164 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Trei fraţi între 2 şi 10 ani, găsiţi abandonaţi pe câmp, la 35 de grade, fără apă şi mâncare

Vaslui: Trei fraţi între 2 şi 10 ani, găsiţi abandonaţi pe câmp, la 35 de grade, fără apă şi mâncare (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat, în regim de urgenţă, trei fraţi cu vârste cuprinse între doi şi zece ani, care au fost găsiţi pe un câmp din comuna Viişoara, la peste şase kilometri de casă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intervenţia autorităţilor s-a făcut în urma unui apel anonim la Telefonul Copilului, prin care se sesiza că aceştia au fost lăsaţi în apropierea unei ferme de vaci încă de la ora 6.00 dimineaţa, însă fără a se şti de către cine anume.

Astfel, cei trei copii au fost găsiţi pe câmp, însetaţi şi flămânzi, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

"Cei trei fraţi erau într-o situaţie de risc major în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea lor, având în vedere că erau fără mâncare, fără apă şi la temperaturi extreme. Cazul a intrat în evaluarea specialiştilor instituţiei pentru a se stabili circumstanţele în care minorii au ajuns pe acel câmp, după identificarea părinţilor acestora", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cei trei fraţi au fost internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat Bârlad, unde vor beneficia de îngrijire şi consiliere de specialitate până la clarificarea situaţiei lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici