Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti

Reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti organizează din ce în ce mai multe interviuri pentru obţinerea vizei în contextul în care efectele pandemiei s-au diminuat.

14323 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti

Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti

Reprezentanţii Ambasadei americane la Bucureşti au anunţat că organizează din ce în ce mai multe interviuri pentru obţinerea vizei deoarece situaţia creată de pandemie s-a îmbunătăţit. Ei s-au întâlnit cu mai mulţi tineri care vor lucra în SUA în perioada vacanţei de vară.

„Pe măsură ce condiţiile de la nivel local continuă să se îmbunătăţească, Ambasada a început de curând să organizeze mai multe interviuri pentru viză. În această dimineaţă, Chargé d’Affaires David Muniz şi-a făcut timp să îi întâlnească pe tinerii români care vor călători în Statele Unite prin Programul „Summer Work Travel (SWT) 2021”. SWT este un program de schimb cultural, care permite studenţilor să călătorească în Statele Unite şi să lucreze acolo, pe durata vacanţei de vară”, au anunţat reprezentanţii ambasadei pe Facebook.

Potrivit portalului instituţiei, Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti continuă să ofere servicii de viză pentru situaţii de urgenţă şi de importanţă critică. Cât timp condiţiile locale permit, după serviciile pentru cetăţeni americani oferite prioritar, se face procesarea în faze a vizelor de imigrare şi a anumitor categorii de vize temporare.

Prioritatea este acordată pentru vizele de imigrare pentru rude de gradul I ale unui cetăţean american, inclusiv pentru adopţii internaţionale, vize de logodnă şi pentru anumite categorii speciale de vize de imigrare. Totuşi, nu sunt considerate situaţii de urgenţă cererile care au ca justificare vacanţele şi nunţile.

„Vom continua să procesăm cu prioritate solicitări de vize temporare pentru călătorii urgente, pentru diplomaţi şi pentru anumite categorii de activităţi de importanţă critică, cum ar fi cele de sprijin acordat Statelor Unite ale Americii pentru a contracara efectele pandemiei, urmate de categoria de studenţi şi schimburi culturale (vize F-1, M-1 şi J-1) şi de cea a vizelor temporare pentru lucru, în cazul în care condiţiile locale vor permite. Vom relua procesarea vizelor de imigrare şi temporare în regim normal doar în momentul în care toate resursele necesare vor fi disponibile, iar serviciile vor putea fi oferite în siguranţă. Nu anticipăm să reluăm procesarea vizelor de afaceri sau turistice (B1/B2) în regim normal în următoarele luni. Vă rugăm să luaţi notă de faptul că planurile de vacanţă, nunţile sau întâlnirile de afaceri nu întrunesc criteriile pentru călătorii de importanţă critică. Vom continua să deschidem locuri în sistemul de programări pentru cei care au nevoie de o programare în regim de urgenţă, dar vom anula toate celelalte programări efectuate în regim normal, de obicei cu 2-4 săptămâni înainte de data programată”, scrie pe portalul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici