Vezi aici care sunt străzile blocate miercuri de mitingul sindicatelor

Traficul rutier va fi blocat total miercuri pe şoseaua Kiseleff din Capitală, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, aici urmând să rămână totuşi deschise circulaţiei două benzi pentru cei care vin dinspre Aviatorilor către Calea Victoriei şi dinspre Romană şi Ştefan cel Mare către nord.

157 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt străzile blocate miercuri de mitingul sindicatelor

Vezi aici care sunt străzile blocate miercuri de mitingul sindicatelor (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) anunţă, în plus, că traficul va fi restricţionat pe prima bandă şi pe Bulevardul Poligrafiei, pe strada Jiului şi pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Aviatorilor şi Bulevardul Mircea Eliade, pe ambele sensuri de circulaţie ale acestor artere.

Reprezentanţii MAI nu au precizat însă când vor fi introduse restricţiile şi pentru cât timp vor rămâne valabile.

În acest context, MAI recomandă şoferilor ca miercuri "să evite să circule prin Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe Bulevardul Aviatorilor, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi pe Bulevardul Gheorghe Magheru".

În plus, bucureştenii sunt rugaţi să folosească maşinile personale "cât mai puţin", pentru a evita blocajele de trafic. Cei care totuşi vor merge miercuri cu maşina prin Bucureşti sunt rugaţi de poliţişti să "îşi păstreze calmul", "să nu claxoneze abuziv" atunci când au intrat într-un blocaj şi să respecte semnalele poliţiştilor care vor dirija traficul.

"Măsurile de ordine publică adoptate de Jandarmeria Bucureşti, împreună cu Poliţia Capitalei şi alte instituţii abilitate au ca principal obiectiv desfăşurarea în condiţii de normalitate şi legalitate a mitingului de protest, cu respectarea dreptului de exprimare liberă a opiniilor şi exercitarea acestui drept cu respectarea strictă a proprietăţii publice şi private, precum şi a drepturilor celorlalţi cetăţeni. Măsurile specifice vizează asigurarea securităţii participanţilor la manifestarea de protest, asigurarea securităţii celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona Piaţa Victoriei, precum şi constituirea unor rezerve de intervenţie care vor acţiona în situaţia încălcării normelor legale şi a recomandărilor forţelor de ordine", se mai arată în comunicatul de presă de marţi al MAI.

Sursa citată afirmă că, în acest sens, reprezentanţi ai Jandarmeriei Bucureşti au avut mai multe întâlniri cu organizatorii protestelor, în cadrul cărora s-au stabilit modalităţile de comunicare pentru prevenirea incidentelor, precum şi "sancţionarea imediată" a provocărilor la violenţă şi la nerespectarea legii privind adunările publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici