Videanu: Pentru expropierea pentru centura Capitalei am cerut teren echivalent

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a refuzat despăgubile băneşti pentru exproprierea făcută pentru construirea centurii Capitalei a unui teren pe care îl deţine în comuna Chiajna, pentru "a evita orice suspiciune".

138 afișări
Imaginea articolului Videanu: Pentru expropierea pentru centura Capitalei am cerut teren echivalent

Adriean Videanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Guvernul României are nevoie să extindă centura şi terenurile limitrofe centurii în momentul de faţă, sigur, nu numai eu, toţi proprietarii facem obiectul unei exproprieri. Pentru a evita orice suspiciune, dat fiind faptul că expropriatorul, care este CNADNR, are nişte terenuri în vecinătate, eu am cerut să îmi dea un teren echivalent în schimb. Îi dau 1.572 de metri, alături să îmi dea 1.572 de metri", a spus el.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, că Guvernul va retrage Academiei Agricole "Gheorghe Siseşti" 7.000 mp de teren şi va plăti 71,6 mil lei (16,3 mil.euro) pentru terenuri necesare construcţiei de drumuri, printre cei mai cunoscuţi expropriaţi fiind foştii miniştri Daniel Dăianu şi Dan Ioan Popescu şi firma Titan Mar deţinută de Videanu.

Plăţile vor reprezenta noi despăgubiri acordate de la bugetul de stat pentru imobile expropriate şi folosite la construcţia de drumuri.

Cele mai mari despăgubiri, de aproape 49 milioane lei, vor fi acoperite pentru exproprieri de terenuri, în suprafaţă totală de 218.265 metri pătraţi, la modernizarea centurii rutiere a municipiului Bucureşti.

Pe această listă a fost înscrisă şi firma Titan Mar, deţinută de fostul ministru şi primar general Adriean Videanu, care va încasa peste 500.000 lei pentru 1.532 metri pătraţi teren şi anexe în comuna Chiajna. Firma deţine în zonă aproape 81.000 metri pătraţi teren.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici