Video VIDEO | Accident grav în Munţii Rodnei. Adolescent de 14 ani, preluat cu troliul de către elicopterul SMURD, după ce maşina în care se afla a căzut de la 80 m înălţime

Un băiat de 14 ani a fost rănit grav în urma unui accident în Munţii Rodnei, acesta fiind proiectat în afara maşinii care a căzut de la 80 de metri. Pentru salvarea adolescentului a fost solicitat un elicopter SMURD, care l-a ridicat cu ajutorul unui troliu, întrucât zona era una accidentată şi nu s-a putut ateriza. Intervenţia a durat aproape şase ore.

2860 afișări

Doi tineri se plimbau cu un autoturism în Munţii Rodnei, pe Valea Borcutului din Sîngeorz-Băi. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud spun că şoferul a pierdut controlul maşinii şi s-au răsturnat într-o zonă greu accesibilă din Munţii Rodnei, ultimii patru kilometri până la locul intervenţiei fiind făcuţi pe jos de către echipajele medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt.maj. Marius Rus, autoturimsul a căzut de la 80 de metri înălţime, iar tânărul de 14 ani a fost aruncat în afara maşinii în timpul căderii.

„În autoturismul de teren se aflau un tânăr în vârstă de 14 ani şi un bărbat în vârstă de 23 de ani. La faţa locului au fost alocate un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, echipaje Salvamont Bistriţa-Năsăud şi jandarmii montani Rodna. Ambele victime au fost găsite în afara autoturismului, băiatul în vârstă de 14 ani fiind proiectat din maşină în timpul căderii în prăpastie. Acesta prezenta fractură deschisă la un membru inferior, multiple leziuni şi traumatisme, astfel că s-a impus intervenţia unui echipaj aerian SMURD” a declarat plt. maj. Marius Rus.

Potrivit şefului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, zona în care s-a petrecut accidentul este una foarte greu acesibilă, cu teren accidentat cu mari diferenţe de nivel, fără semnal la telefon, unde salvatorii nu au putut ajunge decât pe jos. Intervenţia a fost una extrem de dificilă.

„Salvamont a intervenit cu două autospeciale de teren însă nu am reuşit să ajungem până la locul accidentului. Una dintre maşinile de intervenţie a suferit avarii serioase din cauza drumului accidentat şi nu am putut continua decât pe jos. Tânărul de 14 ani a fost pregătit şi preluat de elicopterul SMURD, care nu a putut aterizat în zonă. Targa a fost ridicată cu ajutorul unui troliu. Al doilea accidentat a fost transportat de echipajele Salvamont şi ale Ambulanţei până la un autoturism de teren al unui localnic şi de acolo până jos, la baza muntelui, la autospeciala SAJ. Rănitul era policontuzionat, dar conştient şi cooperant”, a declarat şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.

Cei doi tineri se aflau la plimbare din munţii Rodnei împreună cu proprietarul maşinii de teren care a coborât la un moment dat şi l-a lăsat pe bărbatul de 23 de ani la volan. Proprietarul maşinii a văzut cum acesta a pierdut controlul autoturismului şi a plonjat de la 80 de metri înălţime, el fiind şi cel care a anunţat accidentul la 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici