Video VIDEO | Familia lui Sebastian Ghiţă a refuzat să comenteze eliberarea pe cauţiune a fostului deputat. Socru: "Nu mai staţi ca rechinii la porţi! Du-te şi vezi de viaţa ta"

Familia lui Sebastian Ghiţă a refuzat vineri seară să dea declaraţii după anunţul privind eliberarea pe cauţiune a fostului deputat. Socrul lui Ghiţă i-a huiduit pe jurnaliştii care au venit să îl întrebe dacă a vorbit cu omul de afaceri.

2207 afișări

Pe strada din Ploieşti, unde fostul deputat are locuinţa, era linişte deplină vineri seara, în curtea imobilului omului de afaceri nu era nicio mişcare, până când a sosit socrul lui Sebastian Ghiţă care le-a spus jurnaliştilor să nu mai stea pe la porţi.

Întrebat dacă a reuşit să vorbească cu ginerele său după ce a fost eliberat pe cauţiune, socrul fostului deputat a refuzat să facă orice comentariu.

"Nu mai staţi ca rechinii la porţi! Du-te şi vezi de viaţa ta", le-a spus socrul lui Sebastian Ghiţă jurnaliştilor.

De alfel, socrul fostului deputat le-a declarat, anul trecut, autorităţilor care l-au căutat acasă pe omul de afaceri, că ultima data şi-a văzut ginerele în 15 decembrie 2016.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a fost eliberat, vineri, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei.

Fostul parlamentar are obligaţia de a rămâne în "rezidenţă temporară - teritoriul oraşului Belgrad" şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună.

Paşaportul lui Ghiţă a fost confiscat de instanţă.

În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte rezidenţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici