Video VIDEO, GALERIE FOTO | INCIDENT la schimbul de Gardă la Alba Iulia, la care a asistat şi Nunţiul Apostolic al Vaticanului. Pulberea salvelor de tun a incendiat vegetaţia de pe zidurile cetăţii

Pulberea salvelor de tun trase vineri la finalul ceremonialului schimbului de Gardă la Alba Iulia a ajuns pe vegetaţia de pe zidurile Cetăţii Alba Carolina, care a luat foc. La eveniment a asistat şi Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia.

1526 afișări

Ceremonialul militar al schimbului de Gardă, unul dintre simbolurile Cetăţii Alba Carolina, s-a încheiat, vineri, cu un incident, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La scurt timp după ce au fost trase cele trei salve de tun, în aer s-a simţit un fum înecăcios, iar spectatorii şi-au îndreptat privirile spre locul în care a ajuns pulberea.

Pulberea salvelor de tun a ajuns pe vegetaţia de pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, care a luat foc. Pompierii şi localnicii au intervenit pentru stingerea ei cu mai multe extinctoare.

Ceremonialul schimbului de Gardă se desfăşoară, la Alba Iulia, aproape în fiecare zi, iar o dată pe săptămână se trag şi salve de tun, de regulă, lângă Obeliscul lui Horea Cloşca şi Crişan, deoarece zona respectivă este considerată mai sigură, fiind ferită de vegetaţie şi public. De această dată, salvele de tun au fost trase de pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Evenimentul a avut loc în deschiderea zilelor oraşului Alba Iulia, denumite de câţiva ani ”Alba Fest”.

Mai mulţi soldaţi, o parte dintre ei călare, îmbrăcaţi în uniforme militare austriece de la sfârşitul secolului XVIII, au mărşăluit în Cetatea medievală de la Alba Iulia, cea mai mare din România, care se întinde pe 120 de hectare. Caii folosiţi la evenimente de către corpul de cavalerie al gărzii sunt de culoare neagră, de rasa friziană.

La ceremonialul schimbului de Gardă au participat, vineri, peste 100 de persoane, dar şi Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România, Excelenţa Sa, Miguel Maury Buendia.

Garda Cetăţii, aşa cum este cunoscută de turişti, este un element de maximă importanţă în procesul de restaurare, revitalizare şi punere în valoare a Cetăţii de la Alba Iulia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici