VIDEO Mii de tone de alge au fost adunate de pe plaje româneşti: „Turiştii vor găsi un nisip nivelat, iar linia ţărmului va fi curată şi primitoare”

  • Turiştii vor găsi la malul mării nisip nivelat şi plaje curăţate de alge, transmite Admnistraţia Naţională „Apele Române”.
  • Mii de tone de alge au fost adunate de pe plaje.
445 afișări
Imaginea articolului VIDEO Mii de tone de alge au fost adunate de pe plaje româneşti: „Turiştii vor găsi un nisip nivelat, iar linia ţărmului va fi curată şi primitoare”

VIDEO Mii de tone de alge au fost adunate de pe plaje româneşti: „Turiştii vor găsi un nisip nivelat, iar linia ţărmului va fi curată şi primitoare”

De la începutul lunii iulie, 4.000 de tone de alge au fost strânse pe plajele româneşti. S-au dat, într-o singură săptămână, şi 30 amenzi în valoare de peste 500 mii lei operatorilor.

„Pentru operaţiunile de îndepărtare a algelor, am văzut o mobilizare exemplară din partea colegilor mei şi vreau sa îi felicit pe această cale pentru munca depusă şi perseverenţă. Le-am solicitat să fie vigilenţi ca până acum şi, pe toate suprafeţele de plajă pentru care există contracte de închiriere, să aplice sancţiuni, acolo unde constată abateri de la litera legii”, declară Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

„Turiştii vor găsi un nisip nivelat, iar linia ţărmului va fi curată şi primitoare”, adaugă acesta.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral are zilnic, pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor, iar pe celalalte porţiuni, care sunt închiriate, operatorii au sarcina de a asigura igienizarea plajelor.

Pentru curăţarea ţărmului, ABADL a folosit 20 de utilaje şi a implicat 30 de oameni.

De la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche au fost colectate 8000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici