VIDEO Un şofer a spulberat bariera de la o trecere de cale ferată. Trenul a fost obligat să reducă viteza

Un şofer care a forţat traversarea unei căi ferate din zona Bucureşti a spulberat bariera într-o porţiune în care trenurile circulă cu viteză mare. Incidentul a fost înregistrat de o cameră video, iar imaginile au fost trimise poliţiştilor.

1315 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un şofer a spulberat bariera de la o trecere de cale ferată. Trenul a fost obligat să reducă viteza

Un şofer a spulberat bariera de la o trecere de cale ferată. Trenul a fost obligat să reducă viteza

Incidentul a avut loc la trecerea de cale ferată de la Brazi.

„Şofer inconştient - spulberă bariera de la Brazi, înainte de trecerea trenului RE 10065. Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconştientă care a provocat, pe de o parte, nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulaţie ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulaţie pentru tranzitarea pasajului, în condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată Brazi - Crivina, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor este de 140 km/h!!!! Semnalele de culoare roşie, care obligă participanţii la trafic să oprească, sunt aprinse, însă conducătorul auto forţează trecerea şi spulberă unul dintre braţele barierei. Barierele erau în curs de coborâre pentru trecerea trenului RE 10065, care circulă pe relaţia Ploieşti Sud - Bucureşti Nord”, au anunţat reprezentanţii CFR Infrastructură pe Facebook.

Reprezentanţii CFR atrag atenţia asupra riscurilor care apar în astfel de situaţii.

„O astfel de inconştienţă pune în pericol atât vieţile conducătorilor auto, dar şi vieţile celor pe care îi transportă! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar şi al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar”, a precizat CFR Infrastructură Bucureşti.

Imaginile cu incidentul au fost transmise poliţiştilor care îl vor identifica pe şofer.

VIDEO AICI 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici