Vine din nou căldura: Vremea se încălzeşte de miercuri. Temperaturile vor urca vineri la 16-19 de grade

Vreme se va încălzi treptat, începând de miercuri, în majoritatea regiunilor ţării, temperaturile maxime urmând să se situeze, vineri, în intervalul 16-19 de grade şi să scadă apoi, în prima săptămână din noiembrie, la valori normale pentru această perioadă a anului, potrivit ANM.

1604 afișări
Imaginea articolului Vine din nou căldura: Vremea se încălzeşte de miercuri. Temperaturile vor urca vineri la 16-19 de grade

VINE DIN NOU CĂLDURA: Vremea se încălzeşte de miercuri. Temperaturile vor urca vineri la 16-19 de grade (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

BANAT

Astfel, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meterologie (ANM), valabilă până în 8 noiembrie, în Banat, în intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, pentru ca, începând cu 3 noiembrie, valorile termice să scadă de la o zi la alta, vremea devenind normală termic în ultimele zile ale perioadei de prognoză, cu maxime, în medie, de circa 12 grade şi minime de 4 grade. Precipitaţii mai importante cantitativ se vor semnala în intervalul 4-8 noiembrie.

CRIŞANA

În Crişana, în intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie regimul termic va marca o creştere treptată, apoi va scădea uşor şi constant, devenind normal spre sfârşitul perioadei de prognoză, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 11 grade şi minime de 3-4 grade. După 4 noiembrie, vor cădea precipitaţii pe arii extinse şi, local, mai însemnat cantitativ, potrivit ANM.

TRANSILVANIA

În Transilvania, în 31 octombrie, mediile minimelor nocturne vor coborî sub pragul limitei de îngheţ. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar spre sfârşitul primei săptămâni din noiembrie, mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din lună. Probabilitatea de ploi pe arii extinse va fi mai mare în jurul datei de 4 noiembrie.

MARAMUREŞ

Şi în Maramureş, după 30 - 31 octombrie, va avea loc un proces de încălzire treptată, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză temperaturile medii vor deveni normale pentru prima decadă a lunii noiembrie. După 30 octombrie, ploile nu vor fi însemnate nici ca areal şi nici cantitativ, se arată în prognoza până la 8 noiembrie.

MOLDOVA

În Moldova, după 30 - 31 octombrie, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până în 2 noiembrie, apoi va urma o uşoară scădere, vremea devenind normală termic spre sfârşitul intervalului, când mediile termice vor atinge circa 11 grade ziua şi 4 grade noaptea. Ploile se vor înregistra pe arii destul de restrânse şi, în general, slabe cantitativ.

DOBROGEA

În Dobrogea, între 31 octombrie şi 2 noiembrie, vremea se va încălzi, apoi temperaturile vor scădea din nou, uşor şi treptat, devenind normale în ultimele zile ale prognozei. În prima săptămână din noiembrie, ploile vor fi puţine şi slabe cantitativ.

MUNTENIA

În Muntenia, între 31 octombrie şi 2 noiembrie, regimul termic va marca o creştere treptată, iar în intervalul 2-8 noiembrie valorile termice vor scădea uşor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decadă din noiembrie. Şi aici, ploile vor fi, în general, slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

OLTENIA

Aceeaşi prognoză arată că, şi în Oltenia, începând cu 31 octombrie şi până pe 2 noiembrie, vremea se va încălzi treptată, iar între 2 şi 8 noiembrie, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru început de noiembrie, cu medii ale maximelor de circa 13 grade şi şi ale minimelor de 4 grade. Ploile, şi în această regiune, vor fi, în general, slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

Şi la munte, vremea se va încălzi treptat până în 2 noiembrie, iar apoi regimul termic va scădea uşor de la o zi la alta, devenind normal pentru prima decadă din noiembrie spre sfârşitul perioadei de prognoză. Din punct de vedere al precipitaţiilor, începând cu 31 octombrie, vor predomina ploile, slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

Potrivit ANM, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici