Video Visul de a deveni părinţi e ţinut pe loc de pandemia de coronavirus. Procedurile de fertilizare in vitro au fost suspendate

  • Florica îţi spune că a apelat la proceduri de fertilizare in vitro şi că, după o primă încercare eşuată, ar fi trebuit să reia întreg procesul
  • În clinici medicii au sistat procedurile de reproducere umană asistată, aşa că Florica are de aşteptat până va trece pandemia
  • Prof. Dr. Radu Vlădăreanu: Problema e la permanenta mişcare a pacientului către analize, ecografiii, puncţii
456 afișări

Florica este una dintre femeile care îşi doreşte cu ardoare un copil, însă acest lucru nu a fost posibil pe cale naturală. A apelat la medici şi la procedurile de fertilizare in vitro prin programul finanţat de stat.

Din păcate analizele noastre nu au fost extraordinar de bune şi a trebuit să alegem. În urma tratamentului de aproximativ 2 luni de zile ne-au rezultat 4 embrioni, dar din păcate la primul transfer rezultatul a fost negativ", a precizat Florica Afilipoaie.

Pandemia i-a pus în aşteptare Floricăi şi mai mult visul suprem de a rămâne însărcinată. În clinici au fost oprite procedurile de reproducere umană asistată, aşa că femeia nu poate deocamdată să le reia. 

 Am fost puţin dezamăgiţi la început dar ne-am gândt mai mult la sănătatea noastră şi la ceea ce aveam de făcut, în această perioadă riscam mai mult decât orice, drumurile de la Constanţa la Bucureşti, spitalul,  aceste infecţii ne-au dat de gândit şi am ales să amânăm procedurile".

 Dacă şi tu ai apelat la aceste proceduri sau te gândeşti să o faci trebuie să ştii că medicii nu te pot ajuta în această perioadă.

 Dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România: Aici este problema, această permanentă mişcare a pacientului către analize, către ecografii, apoi către puncţii, este nevoie de anestezişti, ei sunt blocaţi în spitale de obicei, cu toată situaţia, e mult prea multă aglomeraţie pentru a mai face FIV

Dr. Diana Mihai, doctorand pe secţia de reproducere umană asistată a maternităţii Giuleşti, spune că pentru zece femei a oprit procedurile. 

Ori trebuiau să înceapă, trebuia să facem embriotransferuri, ori trebuia să mai facem o sesiune de stimulare ovariană controlată, erau în diverse stadii, au fost puţin triste de faptul că trebuie să amânăm, în schimb nici una nu a insistat, au înţeles şi au spus bineînţeles, îmi doresc să am un copil sănătos".

Medicii îţi spun că încă nu cunosc pe deplin mecanismul prin care Sars Cov 2 ar putea afecta dezvoltarea embrionului, aşa că este cu atât mai important să aştepţi să treacă perioada de criză pentru a relua procedurile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici