Vlădescu: Impozitele pe terenurile agricole ar trebui să crească de la începutul anului viitor

Creşterea impozitelor pe terenurile agricole va trebui decisă înainte de construcţia bugetului pentru anul viitor şi aplicată chiar de la începutul lui 2011, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

29 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Impozitele pe terenurile agricole ar trebui să crească de la începutul anului viitor

Vlădescu: Impozitele pe terenurile agricole ar trebui să crească de la începutul anului viitor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Terenurile agricole sunt impozitate. Există un impozit dar vreau să-l facem consistent. Decizia de majorare trebuie adoptată în perioada următoare, adică înainte de construcţia bugetului pentru anul viitor", a explicat Vlădescu.

Şeful Finanţelor nu a vorbit însă despre suprataxarea terenurilor agricole nelucrate.

La finele săptămânii trecute, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat agenţiei MEDIAFAX că susţine impozitarea suplimentară a terenurilor agricole nelucrate, dar că această măsură este una cu implicaţii policitice, iar o decizie va fi luată doar în coaliţie.

"Impozitarea suplimentară a terenurilor agricole nelucrate este la stadiul de discuţii. Am discutat-o informal atât la noi în minister, cât şi cu Ministerul Finanţelor. Fiind o măsură de impozitare, nu poate fi propusă de noi ca proiect de act normativ, ci de către Ministerul Finanţelor", a spus Dumitru.

Proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 de lei şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici