Voicu: Câteva articole din Legea Lustraţiei pot fi corectate urgent

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este foarte important dacă CC a declarat neconstituţională întreaga Lege a Lustraţiei sau doar câteva articole, care pot fi corectate urgent, pentru ca "reparaţia morală" presupusă de lege să poată fi aplicată.

16 afișări
Imaginea articolului Voicu: Câteva articole din Legea Lustraţiei pot fi corectate urgent

Voicu: Câteva articole din Legea Lustraţiei pot fi corectate urgent (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu am văzut motivaţia CC şi spun asta pentru că mă interesează foarte multă să văd dacă e vorba de de un singur articol sau mai multe articole neconstituţionale, sau dacă întreaga lege este neconstituţională. Acest lucru este important pentru că dacă sunt doar câteva articole neconstituţionale putem face efortul să găsim o variantă constituţională pentru a promova în continuare această lege care este o reparaţie morală şi care din păcate a venit după 20 de ani", a susţinut Mihai Voicu.

Liderul PNL a precizat că dacă CC a declarat neconstituţională întreaga lege este mult mai complicat pentru parlamentari, pentru că acest lucru presupune refacerea legii.

Liberalul a precizat că "dacă e vorba doar de un articol sau câteva articole, trebuie corectate de urgenţă".

Întrebat dacă era de aşteptat să fie declarată neconstituţională legea Lustraţiei, Voicu a dedclarat că nu se poate pronunţa în acest sens din respect pentru independenţa Curţii.

"Nu pot să mă pronunţ din respect pentru ceea ce îmi doresc să fie independenţa CC şi nu doresc să fac comentarii asupra legate aşteptări, judecare şi de decizii. Decizia este decizie şi o respectăm", a conchis Mihai Voicu.

Curtea Constituţională a decis, luni, cu majoritate de voturi, că Legea lustraţiei este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari.

Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici