Vouchere de până la 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilităţi. Anunţul făcut de premierul Dăncilă

Eugen Teodorovici a semnat contractul pentru finanţare proiect „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, prin care peste 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere de până la 5.000 euro pe care le pot utiliza ca să îşi cumpere echipamente care să îi ajute.

1811 afișări
Imaginea articolului Vouchere de până la 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilităţi. Anunţul făcut de premierul Dăncilă

Vouchere de până la 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilităţi.

Astfel, mai mult de 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi sa îşi procure echipamente care să le uşureze viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar şi instrumente manipulatoare robotizate.

Echipamentele asistive au scopul de a uşura viaţa persoanelor cu dizabilitati, care se pot reinventa în plan profesional şi se pot reintegra social mai bine. Proiectul îşi propune să ajute persoanele cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă. În acest scopt va fi acordată o subvenţie de 2.250 lei / lună, timp de un an şi jumătate, angajatorilor care încadrează persoane cu dizabilităţi.

„În urmă cu o lună lansam aici la Palatul Victoria apelul pentru finanţarea din fonduri europene a proiectului pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dezabilităţi, un proiect care va schimba în bine viaţa a mii de români. Semnarea astăzi a acestui contract dovedeşte că guvernul PSD- ALDE îşi respectă angajamentele şi vreau să felicit echipele Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi a Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dezabilităţi pentru ritmul susţinut în care au întreprins demersurile necesare pentru a porni acest proiect important”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, care a participat la ceremonia de semnare a contractului pentru finanţare a proiectului, joi la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că proiectul pentru persoanele cu dizabilităţi are o valoare toală de peste 23 milioane euro.

„Vorbim astăzi despre un proiect în valoare de peste 23,5 milioane de euro prin care persoanele cu dizabilităţi, pe lângă consilierea specifică, vor fi ajutate să îşi cumpere dispozitive asistive care se să îi ajute să ducă o viaţă cât mai aproape de normal, inclusiv din punct de vedere profesional facilitându-le astfel accesul pe piaţa muncii. Sunt oameni care merită respectul nostru pentru curajul cu care luptă să îşi depăşească limitele şi al căror potenţial merită să fie pus în valoare într-o societate pe care ne-o dorim fără bariere. În plus firmele vor fi stimulate să angajeze şi persoanele cu dezabilităţi prin acordarea unei subvenţii de 2.250 de lei pe lună pentru o perioadă de 18 luni”, a conchis Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici