Vrancea: Basorelief cu chipul fostului primar din comuna Gologanu, pe zidul căminului cultural

Un basorelief de 60 / 70 de centimetri care-l înfăţişează pe fostul primar din comuna Gologanu, judeţul Vrancea, mort în urmă cu patru luni, va fi amplasat pe zidul căminului cultural din localitate, urmând ca şi instituţia de cultură să poarte numele edilului.

395 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Basorelief cu chipul fostului primar din comuna Gologanu, pe zidul căminului cultural

Vrancea: Basorelief cu chipul fostului primar din comuna Gologanu, pe zidul căminului cultural

Secretarul localităţii Gologanu, Rodica Iordăchescu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că basorelieful cu chipul fostului edil Dumitru Robu, decedat în decembrie 2015, va fi dezvelit duminică, în cadrul unui ceremonial în memoria fostului şef al administraţiei locale.

"Nu este vorba despre o statuie. Se va dezveli un basorelief care se va pune pe zidul căminului cultural cu o plăcuţă în memoria domnului primar. De asemenea, căminul cultural va purta numele domnului primar, se va numi Căminul Cultural «Dumitru Robu» Gologanu. Pe basorelief este chipul dumnealui în piatră. Basorieful are cam 60 centimetri pe 70 centimetri”, a afirmat Iordăchescu.

Lucrarea va fi dezvelită duminică, în cadrul unei ceremonii în memoria fostului edil, când la Gologanu au fost invitaţi mai mulţi lideri ai administraţiei judeţene, inclusiv preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

"Duminică va fi o comerorare la căminul cultural şi atunci va fi dezvelit basorelieful. Sunt invitaţi toţi cetăţenii comunei. Domnii de la judeţ ştiu despre activitatea noastră. Probabil că vor veni, depinde de programul dumnealor. Nu avem confirmări până acum”, a adăugat Rodica Iordăchescu.

Potrivit acesteia, sătenii din Gologanu îi datorează fostului primar schimbarea la faţă a localităţii.

"Domnul Dumitru Robu a fost primar din 2004, de la data reînfiinţării comunei, comună care a fost transformată radical. Am trecut de la noroaie la asfalt în toată comuna, apă, canal, staţie epurare, reabilitarea tuturor clădirilor primăriei”, a spus Iordăchescu.

Dumitru Robu s-a stins din viaţă în decembrie 2015, la vârsta de 65 de ani. Presa locală scria că edilul a început să se simtă rău cu două luni înainte, atunci când a fost internat la un spital din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral vascular. Din această cauză Robu s-a confruntat cu o semipareză pe partea dreaptă a corpului care i-ar fi afectat atât mâna, cât şi piciorul. În plus, alesul local avea probleme de vorbire.

Dumitru Robu se afla la al treilea mandat de primar. În prezent, atribuţiile de edil şef sunt îndeplinite de viceprimarul Neculai Riciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici