Vrancea: Douăsprezece persoane, evacuate dintr-un bloc din Odobeşti, în urma izbucnirii unui incendiu

Douăsprezece persoane au fost evacuate, miercuri dimineaţă, dintr-un bloc din Odobeşti, judeţul Vrancea, în urma izbucnirii unui incendiu care risca să se extindă în toată clădire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

155 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Douăsprezece persoane, evacuate dintr-un bloc din Odobeşti, în urma izbucnirii unui incendiu

Vrancea: Douăsprezece persoane, evacuate dintr-un bloc din Odobeşti, în urma izbucnirii unui incendiu (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, apelul care anunţa izbucnirea incendiului la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe sociale a fost primit la dispeceratul comun ISU - Ambulanţă, miercuri, în jurul orei 03.50.

Imediat după anunţarea evenimentului, către locul indicat s-au deplasat două echipaje, cu două autospeciale de stins incendii, una din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Odobeşti şi alta de la Detaşamentul de Pompieri Focşani.

În momentul în care au sosit la faţa locului, forţele de intervenţie au constatat că incendiul se declanşase la o magazine improvizată pentru depozitarea lemnelor, amenajată la etajul al doilea al imobilului, iar incinta era învăluită într-un fum dens.

În aceste condiţii, pompierii militari au luat măsura evacuării persoanelor aflate în apartamentele de la etajele al doilea şi al treilea, fiind scoşi din clădire nouă adulţi şi trei copii.

La faţa locului s-au deplasat şi două ambulanţe care să asigure asistenţa medicală în caz de nevoie.

Duţă a mai declarat că nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum în urma incendiului în care au ars aproximativ două tone de lemne de foc depozitate la etajul al doilea al imobilului.

Locatarii blocului foloseau sobe pentru încălzirea apartamentelor. Din primele verificări a reieşit că incendiul s-a produs din cauza depozitării jarului în apropierea unor materiale combustibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici