Vremea se răceşte din nou. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri, în ţară şi în Bucureşti

Joi, valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale datei în special în jumătatea sudică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

2717 afișări
Imaginea articolului Vremea se răceşte din nou. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri, în ţară şi în Bucureşti

Vremea se răceşte din nou. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri, în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Elena Craescu/Mediafax Foto)

Începând din orele amiezii, aria de nebulozitate se va extinde treptat dinspre sud, cuprinzând cea mai mare parte a ţării. Vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea, mixte în sudul Banatului, nordul Olteniei şi al Munteniei, iar în restul teritoriului local vor fi lapoviţe şi ninsori, cu precădere în a doua parte a nopţii.

Pe arii restrânse se va semnala polei. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate în regiunile sudice şi sud-estice şi în zona montană. Temporar vântul va avea intensificări, în cursul zilei în sudul Banatului, Oltenia şi Muntenia, iar noaptea mai ales în sud-estul ţării şi la munte.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul se va înnora treptat, iar seara şi noaptea va ploua, moderat cantitativ. Spre dimineaţă vor fi condiţii de precipitaţii mixte. Treptat, vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă în jur de 0 grade.

VINERI

Vremea va deveni rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea în Moldova şi estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în Moldova, centrul şi estul Munteniei, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali. În celelalte regiuni precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar pe arii mai restrânse. În Delta Dunării şi pe litoral, în primele ore vor fi precipitaţii mixte şi izolat polei. Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în sud-estul ţării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 4 grade, iar cele minime între -12 şi -4 grade, mai coborâte în depresiuni dar şi uşor mai ridicate în regiunile vestice şi sud-vestice şi pe litoral.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici