VREMEA se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti

Vineri, în regiunile extracarpatice vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată calendaristică, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice începutului de decembrie. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar cu înnorări în celelalte regiuni, mai persistente în sud şi în est. Se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a ţării şi izolat în rest. Vor fi ploi şi burniţe, iar în Moldova şi la munte, trecător şi lapoviţe sau ninsori.

569 afișări
Imaginea articolului VREMEA se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti

VREMEA se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară şi la Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Pe suprafeţe restrânse în special în Moldova şi Muntenia se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, al Transilvaniei, pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3...-2 grade în Moldova şi 12 grade în Maramureş şi Crişana, iar cele minime între -4 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă şi mai rece decât în mod normal pentru această dată. Vor fi burniţe sau ploi slabe, iar mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -1...0 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi noros şi local se vor semnala precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi izolat ninsori în Carpaţii Orientali. În restul zonei montane cerul va fi variabil, iar condiţiile de precipitaţii reduse. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Noaptea şi dimineaţa, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici