VREMEA va fi caldă pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Capitală

Marţi, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an în aproape toată ţara. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab pe arii restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în restul teritoriului. La munte, trecător, vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori, slabe. Se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă, la începutul zilei local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, iar noaptea pe arii relativ extinse, mai ales în sud, în est şi în centru.

574 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi caldă pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Capitală

VREMEA va fi caldă pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Capitală (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în uşoară scădere faţă de intervalul precedent în sud-vestul şi sudul ţării, vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Banatului şi în vestul Olteniei. Minimele termice se vor încadra între -5 grade în depresiunile intramontane şi 8...10 grade în Dealurile de Vest.

ÎN BUCUREŞTI:

Deşi în scădere faţă de ziua precedentă, valorile termice se vor menţine peste mediile climatologice ale datei. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul zilei şi noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0...2 grade.

ÎN ŢARĂ:

Miercuri, vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, temporar acoperit în zonele joase din sud şi est, unde mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Ceaţă va fi şi în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse. Spre sfârşitul intervalului vor fi înnorări în vestul şi nord-vestul ţării, unde va începe să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte şi trecător în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova şi 19...20 de grade în dealurile Banatului şi ale Crişanei, iar cele minime se vor încadra între -1 şi 7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici