Vremea va fi caldă. PROGNOZA METEO pentru Sâmbătă şi Duminică

Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în zonele de deal şi de munte, în regiunile vestice şi centrale. , informează ANM.

4660 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi caldă. PROGNOZA METEO pentru Sâmbătă şi Duminică

Vremea va fi caldă. PROGNOZA METEO pentru Sâmbătă şi Duminică (Imagine: Shutterstock /Mediafax Arhiva Foto)

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi temporar noros şi va ploua în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în cea de est. Doar izolat, în zona Carpaţilor Occidentali, Munţii Banatului şi în Maramureş, se vor mai cumula în jurul a 15 l/mp.

Vor fi condiţii de producere a poleiului în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei, dar izolat şi trecător şi în zonele joase de relief din restul teritoriului, din ceaţa ce se va semnala dimineaţa şi noaptea când se poate asocia cu burniţă sau ploaie slabă.

La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar şi în Banat până spre 14 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 şi 6 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi caldă pentru această dată. Temporar, cerul va fi noros, iar spre seară şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă dar şi de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de 0...1 grad. 

 

Duminică

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 11 grade. Temporar, cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor. În cursul zilei, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi a Munţilor Banatului, precum şi în masivele nordice ale Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor totaliza pe arii restrânse 15...20 l/mp.

În nordul Moldovei, la munte, iar seara şi noaptea, posibil şi în Maramureş şi estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi se menţin condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii, în zona montană, local în vestul, sudul ţării, dar izolat şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici