Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în centrul, sudul şi estul ţării, local şi ziua, informeaza ANM.

5316 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine: Ovidiu Iordachi / Mediafax Arhiva Foto)

MARŢI

ÎN ŢARĂ

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 şi -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22...-20 de grade izolat în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi în jur de -4 grade pe litoral. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice şi sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud-est, ninsorile se vor extinde şi local se va depune strat nou şi consistent de zăpada. În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei, în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură, vântul se va intensifica treptat, iar în cursul nopţii va fi viscol cu viteze la rafală de 50...70 km/h, astfel încât vizibilitatea se va reduce semnificativ şi zăpada va fi troienită. În estul şi sud-estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane.

LA BUCUREŞTI:

Vremea se va menţine geroasă cu o temperatură maximă de -11...-9  grade şi o minimă în jur de -11 grade. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, apoi nebulozitatea se va accentua şi va începe să ningă, moderat cantitativ îndeosebi în a doua parte a nopţii, astfel încât se va depune strat nou şi consistent de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre seară şi noaptea, când trecător va spulbera zăpada.

 

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, izolat mai scăzute în sud şi centru până în jurul valorii de -20 de grade. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va continua să ningă în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în Bărăgan, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să atingă 50...70 km/h. Pe litoral şi în Delta Dunării, la început, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. Noaptea înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe, în regiunile estice şi sud-estice, iar spre sfârşitul intervalului, posibil în extremitatea de nord-vest. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici