Winkler: România beneficiază de o majorare de la 1,5 la 31,8 milioane euro pentru ocuparea profesională a tinerilor

Suma de care va beneficia România în acest an pentru ocuparea profesională a tinerilor va creşte de la 1,5 milioane euro la 31,8 milioane euro, după ce Parlamentul European a aprobat majorarea cu un miliard de euro a programelor din acest sector, susţine deputatul european Iuliu Winkler.

101 afișări
Imaginea articolului Winkler: România beneficiază de o majorare de la 1,5 la 31,8 milioane euro pentru ocuparea profesională a tinerilor

Winkler: România beneficiază de o majorare de la 1,5 la 31,8 milioane euro pentru ocuparea profesională a tinerilor (Imagine: Shutterstock)

Parlamentul European a aprobat, miercuri, majorarea cu un miliard de euro a programelor pentru ocuparea profesională a tinerilor, iar pentru România acest lucru însemnă creşterea alocărilor aferente Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor în 2015 de la 1,5 milioane de euro la 31,8 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a salutat, miercuri, rapiditatea cu care Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European (PE) a reuşit să transmită plenului raportul cu privire la majorarea pre-finanţării programelor pentru ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor.

"Am votat Raportul referitor la propunerea de regulament al PE privind Fondul social european în ceea ce priveşte o majorare a sumei pre-finanţării iniţiale acordate programelor operaţionale sprijinite de Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. Salut determinarea raportorului pentru a obţine un parcurs rapid în PE al propunerii Comisiei Europene care a decis deblocarea unui miliard de euro pentru a stimula statele membre să lanseze proiectele de care au nevoie în vederea ocupării tinerilor şomeri", a explicat Winkler votul acordat acestui raport în şedinţa plenară de miercuri, de la Strasbourg.

În opinia deputatului european, decizia Comisiei de a debloca suma de un miliard de euro şi rapiditatea cu care aceasta a fost adoptată de către PE este binevenită pentru că programele destinate tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă au acum nevoie de bani.

Winkler consideră că este foarte important faptul că astfel se majorează şi finanţările care vin să sprijine înfiinţarea de noi firme, deoarece spiritul antreprenorial al tinerilor din România trebuie încurajat.

Conform acestuia, programele care pot fi finanţate la nivelul statelor membre şi, în primul rând, Garanţia pentru Tineret asigură reducerea decalajului dintre nevoile reale ale pieţei muncii şi competenţele şi calificările de care dispun tinerii în căutarea unui loc de muncă.

"Majorarea de un miliard de euro se traduce în ceea ce priveşte România printr-o majorare, în acest an, de la 1,5 milioane euro la 31,8 milioane euro a alocărilor aferente Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor", a mai adăugat parlamentarul european.

România este unul dintre cele 20 de state membre beneficiare de alocaţii în cadrul acestei iniţiative în anul 2015.

Principalele măsuri ce vor fi finanţate în ţara noastră prin această iniţiativă includ, potrivit europarlamentarului, orientare şi consiliere profesională, training vocaţional, asistenţă personalizată pentru căutarea unui loc de muncă, stagii de ucenicie şi sprijin pentru înfiinţarea de firme noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici