„Zâmbetul fetiţei din mijlocul apelor”. Întâmplarea trăită de un poliţist român în Marea Mediterană

  • Un poliţist de frontieră din România, care participa la o misiune în Marea Mediterană, a avut parte de clipe emoţionante în momentul în care a descoperit o ambarcaţine plină cu migranţi în pericol.
  • Printre cei salvaţi se afla şi o fată de patru ani care i-a zâmbit poliţistului român.
1383 afișări
Imaginea articolului „Zâmbetul fetiţei din mijlocul apelor”. Întâmplarea trăită de un poliţist român în Marea Mediterană

Sursa foto: Facebook

Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră. Deşi fusese în mare pericol, copila de doar patru ani i-a zâmbit poliţiştului român care i-a dat o pungă de dulciuri.

„Să reuşeşti să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoţionante momente de care poţi avea parte în carieră. Inocenţa lui topeşte orice urmă de militărie din tine, te face să îţi retrăieşti propria copilărie şi să îţi doreşti să poţi face mai mult pentru copiii aflaţi în astfel de situaţii", le-a povestit Cosmin colegilor săi.

Poliţistul de frontieră participa la o misiune în Marea Mediterană şi a recunoscut că „zâmbetul fetiţei din mijlocul apei” este cel mai impresionant moment din cariera sa.

„Deşi este un poliţist de frontieră cu bogată experienţă, având şapte misiuni internaţionale la activ, Cosmin a avut parte de momente copleşitoare în timp ce naviga, zilele trecute, pe Marea Mediterană. Echipajul navei Poliţiei de Frontieră Române participa, sub egida Frontex, la o misiune de patrulare alături de autorităţile italiene, moment în care au identificat un pescador supra-aglomerat cu persoane care se aflau în pericol. Printre cei salvaţi s-a aflat şi o copilă de doar patru ani. Tactul şi vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetiţa să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin şi a pericolului în care se afla. Uimirea şi bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri”, scrie pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

Potrivit informaţiilor oficiale, la începutul săptămânii, poliţiştii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2021”, au participat alături de autorităţile italiene, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, la salvarea a 230 de persoane, care se aflau pe un pescador.

Poliţiştii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Roccella Ionica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici