Zăpadă de 40 cm şi viscol pe Transfăgărăşan. Se circulă în condiţii de iarnă

Circulaţia rutieră pe DN 7 C Transfăgărăşean, în judeţul Argeş, s-a blocat timp de câteva ore din cauza zăpezii viscolite de la Cabana Capra, la kilometrul 106, până la tunelul care face legătura cu judeţul Sibiu, stratul de zăpada depăşind pe alocuri 40 de centimetri, iar vântul suflând în rafale cu viteză de 100 sută de kilometri la oră.

141 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de 40 cm şi viscol pe Transfăgărăşan. Se circulă în condiţii de iarnă

Zăpadă de 40 cm şi viscol pe Transfăgărăşan. Se circulă în condiţii de iarnă (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Ehipele de intervenţie de la Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negru au încheiat acţiunea de deszăpezire a carosabilului, pe Transfăgărăşan circulându-se în condiţii de iarnă.

Zece turişti din oraşele Braşov,Victoria şi Râmnicu Vâlcea, care care au rămas blocaţi cu autoturismele pe DN 7C Transfăgărăşan din cauza viscolului şi a zăpezii şi au fost recuperaţi sâmbătă de salvamontiştii argeşeni şi adăpostiţi la refugiul de la Cota 2000, au părăsit duminică zona, după ce drumarii au deszăpezit şoseaua.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, initial au fost recuperaţi zece turişti, iar ulterior au mai fost reperaţi şi adăpostiţi alţi doi, aflaţi, de asemenea, într-o maşină înzăpezită.

Conform aceleiaşi surse, starea turiştilor este bună, oamenii fiind în afara oricărui pericol, ei petrecând noaptea de sâmbătă spre duminică la refugiul de la Cota 2000, unde au avut asigurate hrană, ceai cald şi medicamente de strictă necesitate.

Transfăgărăşanul asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104, Piscu Negru, din judeţul Argeş, şi kilometrul 131, Bâlea Cascadă, din judeţul Sibiu.

Şi pe DN1 A Ploieşti - Braşov, drum destinat în special maşinilor de mare tonaj, circulaţia rutieră se desfăşura cu dificultate sâmbătă din cauza ninsorii abundente, Poliţia luând decizia să permită accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei.

De asemenea, pe ruta Braşov - Poiana Braşov, din cauza ninsorilor de sâmbătă dimineaţă, carosabilul a fost acoperit cu mâzgă şi se circulă în condiţii de iarnă, în zonă fiind mobilizate două echipaje de Poliţie Rutieră pentru a dirija circulaţia.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri pentru zona de munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici