Zece oraşe din UE, între care şi Suceava, introduc transport public ecologic şi cer finanţare CE

Zece oraşe europene - Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid, Zograoufu şi Suceava, care au iniţiat un proiect comun de introducere a transportului public ecologic cu autobuze electrice, vor cere Comisiei Europene să urgenteze alocarea fondurilor.

365 afișări
Imaginea articolului Zece oraşe din UE, între care şi Suceava, introduc transport public ecologic şi cer finanţare CE

Zece oraşe din UE, între care şi Suceava, introduc transport public ecologic şi cer finanţare CE (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va participa la Bruxelles, la o întâlnire cu ceilalţi reprezentanţi ai oraşelor care au iniţiat acest proiect cu finanţare europeană, precizând că se vor face demersuri pentru ca CE să aloce banii pentru implementarea proiectului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne întâlnim la Bruxelles să insistăm ca noua Comisie Europeană să finanţeze mai repede acest proiect", a spus Lungu.

Potrivit primarului, acest proiect-pilot al celor zece oraşe europene a fost inclus în finanţarea 2014-2020, dar că este nevoie de demersuri concertate pentru ca şi Comisia Europeană să aloce mai repede fondurile.

El şi-a exprimat încrederea că anul viitor vor putea circula primele autobuze electrice în municipiul Suceava, achiziţionate prin acest proiect.

Municipiul Suceava a semnat, în iunie 2011, la Lisabona, memorandumul de cooperare cu Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zograoufu pentru introducerea vehiculelor electrice atât pentru transportul public, cât şi în transportul autovehiculelor private care să fie finanţat în baza Strategiei 2020 a Uniunii Europene privind schimbările climatice şi energia.

Proiectul-pilot prevede, în special, introducerea transportului electric în cele zece oraşe în scopul scăderii poluării urbane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici