Zece proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperite pe o plajă din Năvodari

Zece proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite într-o cazemată dezafectată de pe o plajă din staţiunea Năvodari, pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea” ridicând elementele de muniţie pentru a le distruge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

16949 afișări
Imaginea articolului Zece proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperite pe o plajă din Năvodari

Zece proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperite pe o plajă din Năvodari (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea”, mai mulţi pescari care igienizau o cazemată dezafectată de pe o plajă din Năvodari au descoperit, în acest weekend, două proiectile şi au anunţat autorităţile.

Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la faţa locului, au asanat zona şi au găsit, în total, zece proiectile de diferite calibre şi şase cartuşe, datând din cel de-al doilea război mondial.

Muniţia a fost ridicată şi depozitată în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii.

Pompierii atrag atenţia că, în pofida stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul războaielor pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii, distrugerea lor urmând să fie făcută numai de către specialiştii pirotehnicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici