Zece străini, printre care şi minori, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Zece cetăţeni străini, din Libia, Algeria şi Maroc, printre care şi minori, au fost prinşi în weekend încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

164 afișări
Imaginea articolului Zece străini, printre care şi minori, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Zece străini, printre care şi minori, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat zece cetăţeni din Libia, Algeria şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Astfel, la Borş poliţiştii au depistat cu ajutorul aparaturii de termoviziune un tânăr de 26 de ani din Algeria care se deplasa pe câmp, la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră. Alte două persoane, de 25 şi 30 de ani, din Libia, au fost prinse în acelaşi sector în timp ce se deplasau pe jos spre graniţă.

Alţi doi străni, din Maroc, de 19 şi 22 de ani, au fost prinşi în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig.

Şi la Nădlac au fost prinse, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, două persoane care se îndreptau pe jos şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul aceluiaşi sector au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Poliţiştii au stabilit că printre cetăţenii străni se aflau şi minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, din Libia.

În toate cazurile, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici