Zeci de forţe din Vaslui, mobilizate inutil în urma unei alerte false, venită de la o gravidă

Zeci de forţe din judeţul Vaslui au fost mobilizate inutil, duminică, în urma unei alerte false, venită din partea unei femei gravide care, deşi nu trebuia să nască, a solicitat ambulanţa într-o localitate izolată de ninsorile abundente şi viscol pentru ca un văr de-al său să ajungă la Bucureşti.

529 afișări
Imaginea articolului Zeci de forţe din Vaslui, mobilizate inutil în urma unei alerte false, venită de la o gravidă

Zeci de forţe din Vaslui, mobilizate inutil în urma unei alerte false, venită de la o gravidă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui, apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut încă din cursul după-amiezii de duminică, de la o familie din localitatea Lacul Babei, care anunţa că o femeie gravidă urmează să nască.

În zonă a fost trimisă o ambulanţă care a rămas blocată la câţiva kilometri de locul solicitării. În consecinţă, aşa cum au mai procedat şi în alte situaţii asemănătoare, autorităţile vasluiene au solicitat sprijinul unui club off-road, însă nici membrii acestuia nu au putut străbate cu maşinile prin nămeţi.

Pentru a preveni o naştere la domiciliu cu eventuale complicaţii, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a cerut, în cadrul videoconferinţei de la ora 17.00, sprijinul autorităţilor din judeţele învecinate, astfel încât SAJ Iaşi a trimis spre urgenţa din localitatea Lacul Babei o ambulanţă cu şenile.

"În timp ce autospeciala şenilată se afla la jumătatea drumului dintre Iaşi şi Vaslui, am aflat că, de fapt, solicitarea pentru femeia gravidă, dar care nu trebuia însă să nască, era una falsă. Pe tot parcursul după-amiezii şi a serii am primit zeci de telefoane de la familia în cauză ca, în final, să ne spună că, de fapt, este vorba de un văr care, rămas puţin înzăpezit, dorea să ajungă la Bucureşti. Este incredibil cum au putut aceşti indivizi să mobilizeze inutil zeci de forţe, cu autospeciale blocate şi oameni puşi degeaba pe drumuri", a declarat, duminică, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Serviciul de Ambulanţă Vaslui a sesizat Poliţia în acest caz, pentru sancţionarea persoanelor care, de altfel, au şi fost identificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici