Zeci de localităţi inundate, în toată ţara, în urma ploilor torenţiale - VIDEO

Zeci de gospodării şi locuinţe au fost inundate luni noapte în urma ploilor torenţiale care au afectat aproape toată ţara.

157 afișări
Imaginea articolului Zeci de localităţi inundate, în toată ţara, în urma ploilor torenţiale - VIDEO

Zeci de localităţi inundate, în toată ţara, în urma plilor torenţiale (Imagine arhivă: Cristiana_Sabau/Mediafax Foto)

În judeţul Cluj zeci de gospodării au fost inundate în urma ploilor torenţiale

Primarul comunei Sâncraiu, Poka Andrei, a declarat marţi corespondentului MEDIAFAX că în comună au fost înregistrate alunecări de teren în intravilanul satului Sâncraiu, traficul greu fiind limitat în zonă.

"Au fost inundate şase gospodării în satul Brăişoru, unde apa a intrat în curţi şi grădini. Au murit înecate şi mai multe animale şi păsări de curte, găini şi porci. A fost afectat şi un drum comunal şi au apărut alunecări de teren în intravilanul satului Sâncraiu, astfel încât am fost nevoiţi să limităm traficul greu. Un pod în satul Domoş şi două podeţe din Sâncrai au fost afectate".

Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj dat publicităţii marţi, se arată că, în total, în Sâncraiu au fost inundate 85 locuinţe, 68 anexe gospodăreşt, 110 hectare teren agricol.

"Două autoturisme şi 52 de animale de curte au fost luate de ape. Cu ajutorul grupei de pompieri Huedin s-a acţionat pentru salvarea persoanelor izolate de ape şi a bunurilor acestora. Un drum naţional şi unul comunal au fost blocate mai multe ore", se mai arată în documentul citat.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, în comuna Călăţele au fost afectate 42 locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar în comuna Poieni un număr de 200 locuinţe şi anexe, iar un drum judeţean, DJ 764 B, a fost distrus pe o porţiune de zece metri, "satul Valea Drăganului rămânând izolat".

"În comuna Călăţele, au mai fost inundate zece hectare de teren agricol şi a fost distrus un pod în satul Călata, pe DJ 108 C, pod care face legătura între Călata şi Mănăstireni. Cu ajutorul grupei de pompieri Huedin şi a pompierilor civili, s-a acţionat pentru salvarea persoanelor izolate de ape şi a bunurilor acestora. Localitatea Călata nu mai are surse de ape potabile", se mai precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Inundaţiile au afectat şi comunele Apahida şi Chinteni. Viceprimarul comunei Apahida, Grigore Fati, a declarat pentru MEDIAFAX că ploaia torenţială de luni seară a afectat grav satul Pata, unde au fost inundate mai multe curţi şi grădini, iar viitura a smuls garduri şi porţi de lemn.

"S-au distrus şi drumuri în comună din cauza viiturii", a spus Fati.

La Chinteni au fost inundate peste o sută de hectare de teren şi peste 50 de gospodării.

Video Stirileprotv.ro

Prahova: Locuinţe şi artere rutiere, inundate în urma ploilor torenţiale

Mai multe locuinţe şi artere rutiere din Prahova au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore în mai multe zone din judeţ, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea apei.

Cel mai afectat de inundaţii este oraşul Comarnic, unde torentele scurse de pe versanţi au inundat cinci locuinţe de pe strada Podu Vârtos.

Tot la Comarnic, circulaţia pe drumul naţional 1 a fost îngreunată din cauza aluviunilor de pe carosabil, pompierii intervenind cu motopompe pentru degajarea apei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

Potrivit sursei citate, pompierii au fost, de asemenea, solicitaţi să intervină şi în comuna Şotrile, unde aluviunile scurse de pe versanţi au blocat parţial drumul judeţean 102 I în trei zone, una din cele două benzi de circulaţie ale drumului fiind blocată.

Şi în localitatea Negoieşti ploaia torenţială a inundat subsolul unei societăţi comerciale.

În judeţul Suceava, circulaţia feroviară şi rutieră a fost blocată mai multe ore în zona Frasin-Vama

Circulaţia feroviară şi cea rutieră au fost blocate, în noaptea de luni spre marţi, mai multe ore, între localităţile sucevene Frasin şi Vama din cauză că atât calea ferată, cât şi DN 17 au fost blocate cu aluviuni aduse de pe versanţi în urma unor ploi torenţiale.

Astfel, în urma unei ruperi de nori înregistrată în jurul orei 2.00, în zona Frasin-Vama, din judeţul Suceava, foarte multe aluviuni au fost duse de pe versanţi pe DN 17 şi pe calea ferată, ceea ce a determinat blocarea circulaţiei rutiere şi feroviare în zonă.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora 2.30 au intervenit în zonă echipe de intervenţie care au lucrat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicaţii.

În urma intervenţiei atât a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă cât şi a celor locale, în jurul orei 4.30 s-a eliberat drumul naţional DN 17, iar în jurul orei 6.00 s-a deblocat şi calea ferată.

Prefectul a spus că din cauza acestui blocaj patru trenuri au avut întârzieri, din care cea mai mare întârziere, de patru ore, a avut-o acceleratul Timişoara - Iaşi.

El a mai declarat că pe calea ferată se circulă cu restricţii în zona Prisaca Dornei.

Popescu a mai spus că ploile abundente din noaptea de luni spre marţi au afectat şi municipiul Suceava, unde a fost inundat subsolul Spitalului Judeţean de Urgenţe, fiind înregistrate inundaţii la sediile a trei firme şi în mai multe subsoluri.

Totodată, în oraşul Frasin a fost afectat un drum forestier, iar în comuna Nisipitu apa unui pârâu a ieşit din matcă şi a inundat un drum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici