Zeci de mii de credincioşi au asistat la slujba de Înviere oficiată pe plaja Modern din Constanţa

Zeci de mii de credincioşi din judeţul Constanţa şi din ţară au asistat la slujba de Înviere de pe plaja Modern din Constanţa oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

93 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de credincioşi au asistat la slujba de Înviere oficiată pe plaja Modern din Constanţa

Zeci de mii de credincioşi au asistat la slujba de Înviere oficiată pe plaja Modern din Constanţa (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Credincioşii au început să sosească pe plaja Modern din Constanţa în jurul orei 23.30.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă de IPS Teodosie pe apă, cu o barcă pentru a le fi oferită credincioşilor.

Astfel, după ce a coborât din barcă purtând în mână un felinar cu Lumina Sfântă, IPS Teodosie a urcat pe scena special amenajată pe plajă şi i-a chemat pe credincioşi să ia lumină.

Slujba de Înviere a început la miezul nopţii, fiind oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, înconjurat de un sobor de preoţi.

La sfârşitul slujbei, Ierarhul Tomisului a ţinut un Cuvânt Pastoral de Înviere.

Lumina Sfântă a fost adusă la Bucureşti de o delegaţie a Patriarhiei Române cu un transport special şi apoi a fost împărţită în ţară.

După slujba de pe plaja Modern, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Biserica "Sf. Antonie cel Mare şi Sf. Iosif Mărturisitorul" din Constanţa.

Duminică, începând cu ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopală, IPS Teodosie va săvârşi slujba celei de-a doua Învieri în care Sfânta Evanghelie va fi rostită în 12 limbi, după numărul apostolilor, iar de la ora 15.30, Ierarhul Tomisului va oficia Slujba celei de-a doua Învieri la Mănăstirea Colilia din judeţul Constanţa.

La ora 18.00, credincioşii constănţeni sunt aşteptaţi să ia parte la Concertul pascal, susţinut de Corala bărbătească "Armonia", ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Şi la Mangalia Slujba Învierii este organizată pe plajă şi a fost oficiată de Protopop Rotaru Iulian, alături de un sobor de preoţi din oraş şi de la Arhiepiscopie, secondaţi de corul teologic din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici