Zeci de percheziţii în şapte judeţe, la o grupare specializată în fraude fiscale. Sunt vizaţi şi vameşi

Un număr de 32 de percheziţii au loc în judeţele Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Giurgiu şi în Bucureşti şi Alba Iulia, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale şi vamale, sure judiciare afirmând că în acest caz ar fi implicaţi vameşi şi şeful Vămii Călăraşi.

1240 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în şapte judeţe, la o grupare specializată în fraude fiscale. Sunt vizaţi şi vameşi

Zeci de percheziţii în şapte judeţe, la o grupare specializată în fraude fiscale. Sunt vizaţi şi vameşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al DIICOT, marţi dimineaţă au loc 32 de percheziţii în judeţele Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiile Bucureşti şi Alba Iulia, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale şi vamale, prin sustragerea de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere.

Cele 32 de percheziţii au loc simultan. Astfel, în Călăraşi se desfăşoară 8 percheziţii, în judeţul Constanţa -12, în Bucureşti - 4, în judeţul Sibiu -3, în Prahova au loc două percheziţii, iar câte o percheziţie se desfăşoară în judeţele Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Alba Iulia.

Conform sursei citate, urmează să fie puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi.

La percheziţii participă poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, BCCO Constanţa, BCCO Bucureşti, BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, BCCO Alba, DGIPI.

Conform unor surse judiciare, între persoanele vizate s-ar afla mai mulţi vameşi, precum şi şeful Vămii Călăraşi, Ion Voicu, astfel că au loc percheziţii şi la locuinţa acestuia, dar şi în birourile Vămii Călăraşi.

Sursele citate au precizat că percheziţiile au legătură cu dosarul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în dosarul "Motorina".

Angajaţi de la Direcţia de Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi făceau controale formale la firmele acuzate de evaziune fiscală de cinci milioane de euro şi le asigurau spaţiile necesare funcţionării, potrivit DIICOT.

Grupul infracţional organizat specializat în activităţi de evaziune fiscală cu combustibili era constituit din opt persoane.

Acestea sunt acuzate că au achiziţionat peste 11.000 de tone de motorină Euro 5 în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi, însă în realitate au revândut motorina prin staţii de distribuţie a carburanţilor, fără să plătească taxele aferente.

"În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip «fantomă», fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici