Zelenski avertizează că recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită

Recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită în acest an, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

495 afișări
Imaginea articolului Zelenski avertizează că recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că recolta ţării ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită în acest an din cauza războiului.

Într-o declaraţie pe Twitter, liderul ucrainean a dezvăluit că „principalul obiectiv" al ţării este de a preveni o criză alimentară globală şi că el caută alte modalităţi de a livra cereale.

Ucraina, care este un furnizor global de cereale, a întâmpinat dificultăţi în a-şi trimite produsele către cumpărători din cauza blocadei navale ruseşti a porturilor ucrainene din Marea Neagră.

Cu toate acestea, un acord semnat sub egida ONU şi a Turciei la 22 iulie prevede trecerea în siguranţă a navelor care transportă cereale din trei porturi din sudul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici