Zile libere 2020. Românii au parte de două minivacanţe în iunie. Primul week-end cu terase deschise

În iunie, românii au la dispoziţie două minivacanţe, de 1 şi de 8 iunie, iar ambele sărbători naţionale sunt anul acesta într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că week-end-ul se prelungeşte cu încă o zi.

14537 afișări
Imaginea articolului Zile libere 2020. Românii au parte de două minivacanţe în iunie. Primul week-end cu terase deschise

Zile libere 2020. Românii au parte de două minivacanţe în iunie. Primul week-end cu terasele deschise

Ziua Copilului, 1 iunie 2020, a găsit România la începutul celui de-al doilea val de relaxare, însă românii nu s-au putut bucura decât de luni de deschiderea teraselor. Următorul weekend, cel cu Rusaliile, le va permite să aibă trei zile libere, timp în care terasele vor fi deschise. 

În România, luni, 8 Iunie, a doua zi de Rusalii este sărbătoare naţională şi zi liberă. 

Calendarul zilelor libere în 2020:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
17 aprilie (Vinerea Mare), 19 -20 aprilie 2020 ( Paşte ortodox)
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Naţională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici