Ziua Naţională, la Cluj: Paradă militară, focuri de artificii şi concerte cu Elena Gheorghe şi Voltaj

O paradă la care vor participa aproape 400 de militari şi angajaţi ai structurilor MAI, cu 40 de maşini de luptă şi intervenţie, spectacole folclorice, concerte cu Elena Gheorghe şi Voltaj, retragerea cu torţe şi un spectacol de focuri de artificii vor avea loc, de Ziua Naţională, la Cluj-Napoca.

179 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională, la Cluj: Paradă militară, focuri de artificii şi concerte cu Elena Gheorghe şi Voltaj

Ziua Naţională, la Cluj: Paradă militară, focuri de artificii şi concerte cu Elena Gheorghe şi Voltaj (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au declarat, joi, că programul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 va începe, duminică, la ora 12.00, cu o slujbă Te Deum oficiată în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj-Napoca, urmată de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu şi de o paradă a tehnicii militare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La parada din Piaţa Avram Iancu vor participa aproape 400 de militari şi angajaţi ai MAI, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SRI, Poliţiei Judeţene, Poliţiei Locale, cu tehnica specifică, dar şi reprezentanţi ai Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, Şcolii de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca şi Colegiului Militar Liceal din Alba Iulia, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Divizia 4 Infanterie "Gemina".

Astfel, în cadrul paradei vor putea fi văzute aproximativ 40 de maşini de luptă şi de intervenţie.

Seara, va avea loc retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Lucian Blaga - strada Napoca - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va organiza, duminică, de la ora 14.15, o scenetă istorică care va avea loc pe Bulevardul Eroilor, urmată de un spectacol folcloric în Piaţa Unirii, susţinut de Orchestra "Cununa Transilvană", Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, Dinu Iancu Sălăjanu, Maria Lobonţ, Ansamblurile "Crăişorul" şi "Tradiţii".

Ulterior, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii vor concerta Elena Gheorghe şi Voltaj, iar la ora 19.00, tot în Piaţa Unirii, este programată aprinderea iluminatului festiv de sărbători.

De la ora 20.00 sunt programate focuri de artificii, în Piaţa Avram Iancu.

Costurile manifestărilor organizate de Primărie depăşesc 100.000 de lei, banii urmând să fie cheltuiţi pentru plata onorariilor artiştilor şi a focurilor de artificii.

"Suma include bani din bugetul local, dar şi din sponsorizări. La Cluj-Napoca nu se va servi vin de Ziua Naţională şi nici sarmale", au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici