Ziua Poliţiei de Frontieră, sărbătorită sâmbătă în parcul Herăstrău

Poliţia de Frontieră sărbătoreşte sâmbătă de la ora 10.00, în parcul bucureştean Herăstrău, 150 de ani de existenţă, printr-un eveniment ce va include, între altele, o expoziţie de echipaje, un concert de muzică de fanfară şi o demonstraţie de mânuire a armelor.

207 afișări
Imaginea articolului Ziua Poliţiei de Frontieră, sărbătorită sâmbătă în parcul Herăstrău

Ziua Poliţiei de Frontieră, sărbătorită sâmbătă în parcul Herăstrău (IUmagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX, în cadrul evenimentului de sâmbătă va avea loc o expoziţie de tehnică de mobilitate terestră şi navală, folosită de poliţiştii de frontieră în cadrul misiunilor de supraveghere. De asemenea, vor fi organizate un concert de muzică de fanfară şi un spectacol folcloric al Ansamblului MAI Ciocârlia.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în Herăstrău vor fi organizate şi exerciţii demonstrative de autoapărare, precum şi o demonstraţie de mânuire a armelor, făcuă de Asociaţia "Tradiţia Militară".

Cu acelaşi prilej, vor fi amplasate stand-uri de informare şi prezentare despre cariera de poliţist de frontieră, activitatea de zi cu zi a Poliţiei de Frontieră şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor.

De asemenea, copiii vor avea avea ocazia să se fotografieze în uniforma Poliţiei de Frontieră sau la bordul mijloacelor de mobilitate.

De Ziua Poliţiei de Frontieră vor fi organizate şi plimbări pe lacul Herăstrău, cu ambarcaţiuni ale Poliţiei de Frontieră - nave rapide de intervenţie şi de abordaj-control-salvare.

Poliţia de Frontieră Română aniversează astfel 150 de ani de la semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Decretului numărul 893/1864, prin care cele două corpuri grănicereşti, "de dincoace şi dincolo de Milcov", s-au unificat, formând un corp specializat în păzirea frontierelor statului român modern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici