Ziua porţilor deschise în Portul militar Constanţa

Turiştii pot vizita navele militare, un elicopter şi vor putea asista la concerte, în cadrul Zilei porţilor deschise din Portul Militar Constanţa, care are loc sâmbătă până la ora 17.00.

821 afișări
Imaginea articolului Ziua porţilor deschise în Portul militar Constanţa

Sursa foto: Ministerul Apărării Naţionale

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Portul militar Constanţa şi-a deschis porţile sâmbătă, în intervalul orar 9.00-17.00.

Publicul poate vizita astfel navele militare, un elicopter Puma Naval şi standuri interactive cu tehnică, armamente şi cu oferta educaţională pentru cei care doresc să urmeze o carieră în Forţele Navale.

Atmosfera va fi destinsă de mini-concerte, susţinute de formaţiile muzicale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate americane.

De asemenea, pentru a marca cea de-a 120-a ediţie a Zilei Marinei Române, Regia Autonomă Monetăria Statului lansează sâmbătă o medalie aniversară.

„Emisiunea medalistică este dedicată sărbătorii marinarilor români, precum şi asului de treflă din careul de aşi al Marinei Militare Regale şi face parte din Programul Medalistic 2022 al Monetăriei Statului. Aceasta a fost produsă în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin şi 75 din aliaj de cupru. Pe aversul medaliei sunt ilustrate siluetele fregatei <Mărăşeşti> (F111) şi distrugătorului <Mărăşeşti> (D12), pe un fundal cu valurile mării, iar în partea de mijloc este inscripţionată deviza Forţelor Navale Române – <Onoare şi Patrie!>. Reversul piesei conţine un marinar militar român, aflat în cart la timonă, cu o grupare navală pe fundal”, anunţă MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici