"Ziua Porţilor Deschise" la Parlament: 13.000 de persoane au vizitat Casa Poporului. Zgonea a venit cu fiica sa

Aproximativ 13.000 de persoane au venit duminică, până la ora 16.30, să viziteze Palatul Parlamentului, de "Ziua Porţilor Deschise", preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, fiind şi el prezent, împreună cu fiica sa Maria.

690 afișări
Imaginea articolului "Ziua Porţilor Deschise" la Parlament: 13.000 de persoane au vizitat Casa Poporului. Zgonea a venit cu fiica sa

"Ziua Porţilor Deschise" la Parlament: 13.000 de vizitatori au intrat în Casa Poporului. Zgonea a venit cu fiica sa (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Valeriu Zgonea a venit, duminică, la Palatul Parlamentului, de "Ziua Porţilor Deschise", împreună cu fiica sa Maria. Zgonea le-a spus ziariştilor că a fost cu fiica sa şi la parada militară de la Arcul de Triumf.

"S-a plictisit şi la paradă, pentru că aşa sunt copiii. Copiii întodeauna obosesc foarte repede. Eu am vrut să fac şi o fată, am reuşit o fată frumoasă, dar cu agitaţia unui băiat", a explicat Valeriu Zgonea. Preşedintele Camerei a făcut aceste precizări după ce fiica sa Maria l-a întrerupt de mai multe ori în timp ce el făcea declaraţii presei, copilul jucându-se cu un iepuraş de pluş, cu care atingea faţa tatălui său.

Zgonea a mai spus că a venit la "Ziua Porţilor Deschise" cu unul dintre copiii săi pentru că celălalt, fiul său, ar fi vrut să vină, dar "trece printr-un moment neplăcut al vieţii lui, pentru că poartă numele de Zgonea", făcând referire la un incident apărut în presă. "El poartă o vină că-l cheamă Zgonea, dacă nu-l chema Zgonea şi-l chema Popescu nu mai exista nicio problemă, dar lucrurile cu calm şi cu răbdare se vor demonstra", a adăugat el.

"Eu îmi iubesc familia, îmi iubesc locul în care m-am născut, sunt mândru că sunt născut în România şi că părinţii şi familia mea au fost alături de mine şi îmi iubesc limba pe care o vorbesc", a adăugat Valeriu Zgonea.

El a arătat că le urează "La mulţi ani!" tuturor românilor care sunt în ţară sau în afara ţării, indiferent dacă sunt bogaţi şi indiferent de religie şi de sex.

"Astăzi ne bucurăm că (vizitatorii de la Palatul Parlamentului - n.r.) au şansa de a vedea la lucru parlamentarii, unde lucrează ei, cum trăiesc ei şi care sunt obligaţiile pe care le au. În ultimii 23 de ani niciodată nu a fost deschis cabinetul preşedintelui pentru vizită", a mai spus Zgonea, referitor la "Ziua Porţilor Deschise".

"Faptul că în primele două ore aproape trei mii de cetăţeni au vizitat Palatul Parlamentului şi două mii şi ceva au vizitat Palatul Victoria e un semn extraordinar", a menţionat el.

Zgonea a precizat că va asista duminică seară, împreună cu fiica sa Maria, la focul de artificii care va fi lansat cu ocazia evenimentului de la Palatul Parlamentului. Zgonea a arătat că acest foc de artificii se vrea şi o "recompensă a parlamentarilor din Camera Deputaţilor, care au muncit foarte mult în ultimile săptămâni".

Valeriu Zgonea s-a întâlnit, după ce a vorbit cu ziariştii, şi cu câteva persoane venite să viziteze sala de plen a Parlamentarului, el explicându-le acestora că totul este românesc, până la covoare.

Zgonea le-a mai spus celor care vizitau Palatul Parlamentului că "Ziua Porţilor Deschise" este făcută şi pentru cei care nu-şi pot permite să plătească pentru a vizita această clădire.

"Sper ca peste patru ani să putem să ne permitem să plătim pentru a vizita Parlamentul", a replicat un cetăţean venit să viziteze instituţia.

Mulţi dintre cei sosiţi la Palatul Parlamentului au avut steguleţe cu tricolor şi au făcut fotografii.

Programul de vizitare a fost stabilit până la ora 18:00 şi se va încheia cu un foc de artificii.

Biroul de presă al Camerei Deputaţilor a precizat că Palatul Parlamentului a fost vizitat de "Ziua porţilor deschise", între orele 10.00 - 16.30, conform estimărilor personalului care asigură accesul în instituţie, de aproximativ 13.000 de vizitatori.

"Ziua Porţilor Deschise" la Parlament: 2.500 de vizitatori în primele două ore ale evenimentului

Aproximativ 2.500 de persoane au vizitat Palatul Parlamentului, de "Ziua Porţilor Deschise", în primele două ore de la deschiderea programului de vizită, conform estimărilor organizatorilor.

Cei care au venit la Palatul Parlamentului au vizitat mai multe săli, între care şi cea de plen, dar şi biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Pe holul din faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor a fost instalat şi un brad împodobit.

Unii dintre vizitatori aveau la ei steguleţe tricolore.

De asemenea, unii dintre cei care au venit la Palatul Parlamentului au făcut fotografii cu locurile vizitate.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat în noiembrie un memorandum intern privind organizarea de 1 Decembrie a "Zilei Porţilor Deschise", care stabileşte că această acţiune se va desfăşura între orele 10.00 şi 18.00.

Potrivit memorandumului, fluxul vizitatorilor va fi continuu, iar traseul de vizitare va fi marcat şi semnalizat şi vor fi împodobiţi doi brazi de Crăciun, unul în interiorul clădirii, iar celălalt în curte.

De asemenea, va fi lansat şi un foc de artificii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici