Zota: Două familii au acceptat prelevarea unor organe de la rudele lor aflate în moarte cerebrală

Două familii au acceptat prelevarea unor organe de la rudele lor aflate în moarte cerebrală, internate în spitalele "Bagdasar-Arseni" şi Floreasca din Capitală, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota.

60 afișări
Imaginea articolului Zota: Două familii au acceptat prelevarea unor organe de la rudele lor aflate în moarte cerebrală

Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem deja doi donatori, unul la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi unul la Spitalul «Bagdasar-Arseni». Familia pacientului de la Spitalul Floreasca a acceptat prelevarea rinichilor şi a ficatului, iar în cazul celui de la «Bagdasar-Arseni", prelevarea ficatului, rinichilor şi a corneei", a spus Victor Zota.

Medicii vor evalua dacă ficatul de la donatorul de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" ar putea fi împărţit în două, fiind o grupă rară de sânge, pentru a fi transplantat la doi pacienţi.

Prelevările ar putea începe joi seară, iar transplanturile, în noaptea de joi spre vineri, a precizat Victor Zota.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici