A murit Manolo Santana, marele pionier al tenisului spaniol

Manolo Santana, marele pionier al sportului spaniol, numărul 1 în lumea tenisului în 1965 şi campion la Wimbledon în 1966, a murit, sâmbătă, la vârsta de 83 de ani.

467 afișări
Imaginea articolului A murit Manolo Santana, marele pionier al tenisului spaniol

FOTO Roland-Garros/Twitter

Manuel Martinez Santana s-a născut pe 10 mai 1938, în Madrid şi a murit, sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, potrivit Marca.

Ca şi teniman, a câştigat patru titluri de Grand Slam la simplu: Roland Garros (1961, 1964), Wimbledon (1966) şi US Open (1965), precum şi un titlu la dublu, la dublu: Roland Garros (în 1963).

Manolo Santana s-a aflat pe locul 1 în clasamentul mondial în 1966.

Manolo Santana s-a retras în 1973, dar în 1979, s-a reîntors la Campionatele Spaniei şi a ajuns în sferturi.

Manolo a murit în casa lui din Marbella.

„Ne va fi dor de tine Manolo; vei fi mereu unic şi special. Condoleanţe familiei şi multă putere în acest moment. Nu te vom uita niciodată”, a scris, pe Twitter, Rafael Nadal.

Manolo Santana este din genraţia lui Ilie Năstase. Pentru că avea o încredere extraordinară în el, Ion Ţiriac l-a lăsat să conducă turneul său de la Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici